Po zlate prišiel bronz. Vlhovej forma pred olympiádou graduje

Po víťaznom slalome v Lenzerheide nastúpila Petra Vlhová na posledný pretek pred olympiádou v Pjongčangu. V Štokholme sa predstavila v paralelnom slalome, v ktorom absentovala Mikaela Shiffrinová. Rozhodla sa odcestovať skôr do dejiska olympiády.

V prvom kole vyzvala slovenská lyžiarka Nemku Wallnerovú. Ta v prvom kole chybovala a darovala Vlhovej pol sekundový náskok. Liptáčka ponúknutú výhodu využila, v druhom kole poľahky zvíťazila a postúpila do štvrťfinále. V ňom narazila na Talianku Irene Curtoniovú. Po nie príliš vydarenom štarte začala Slovenka strácať, skvelým výkonom sa jej však podarilo súperku dobehnúť a dokonca prísť do cieľa skôr, hoci len o 4 stotiny. Druhé kolo začala veľkou chybou, zle odštartovala a dala Curtoinovej veľký náskok, oduševneným výkonom a buldočou povahou sa jej podarilo v samom závere dostať sa na čelo a postúpiť do bojov o medaily.

V semifinále sa proti našej olympijskej nádeji postavila Švajčiarka Wendy Holdenerová. Vlhovej štart nevyšiel ani v tomto prípade, no už to nedokázala dohnať a do cieľa prišla s 37 stotinovým mankom. Vo skvelej forme si8 jazdiaca Švajčiarka náskok postrážila a nedala Petre šancu postúpiť do finále. Čakal ju tak súboj o tretie miesto proti domácej Fride Hansdotterovej. Švédka bola zo začiatku vo vedení, ale nezvládla skok a spadla, čo znamenalo pol sekundovú stratu. O bronz tak Petru Vlhovú mohla pripraviť len väčšia chyba, tá neprišla a po víťazstve v Lenzerheide tak získala tretie miesto v Štokholme.

Víťazkou sa stala Nórka Nona Haverová-Loesethová a druhé miesto obsadila premožiteľka našej lyžiarky Wendy Holdenerová.

V Štokholme vládla skvelá atmosféra, podľa odhadou prišlo až 10-tisíc ľudí. „Bolo to tu skvelé. Prišlo veľa fanúšikov, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. Naozaj som si to tu užila a som šťastná za tretie miesto,“ povedala na margo diváckej kulisi Vlhová. Najviac jej však nefandili tribúny plné švédskych fanúšikov, ale jej realizačný tím. „Mám skvelý tím. Všetci ma povzbudzujú a tlačia vpred. A keď sa mi podarí vyhrať, o to väčšiu radosť majú," dodala slovenská lyžiarka a na záver prezradila ďalšie plány: „Teraz pôjdem domov, pár dní si odpočiniem a začnem sa pripravovať na olympiádu."

 

Foto: fis-ski.com