Veronika Velez-Zuzulová sa teší na Vianoce, Petra Vlhová na oddych

Olympijské hry v Pjongčangu sa slovenským lyžiarkam nevydarili. Petra Vlhová nesplnila medailové ambície a jej najlepším umiestnením bola 5. priečka z alpskej kombinácie, nedarilo sa ani Veronike Velez-Zuzulovej, ktorá sa na juhokórejských svahoch lúčila s kariérou.

Preteky pod piatimi kruhmi sú vždy otvorené a zvíťaziť môže každý. Prekvapenia sa zrodili aj tentokrát. „Olympiáda je o jednom preteku, niekedy nevyjde. Medailu sa nepodarilo získať ani Mikaele Shiffrinovej. V mužskom slalome dokonca najväčší favoriti vypadli,“ okomentovala úskalia olympijských súťaží Petra Vlhová pre facebooku stránku - Slovenský olympijský tím.

Poslednýkrát si súťažne zalyžovala slovenská legenda Veronika Velez-Zuzulová. Aké pocity v nej zanechala olympiáda? „Zmiešané. Na jednej strane som rada, že som sa po zranení dokázala rýchlo vrátiť a vôbec sa postaviť na štart. Ale na druhej, bola by som radšej, keby som bola pripravená na 100% a mohla bojovať o popredné priečky,“ povedala bratislavská rodáčka.

K cti jej slúži najmä to, že sa dokázala vrátiť napriek ťažkému zraneniu, veľké šance sa jej nedávali. Ktovie, ako by to dopadlo, keby sa Veronika mohla pripravovať dlhšie. „Ak by som mala o mesiac viac času, bolo by to lepšie. Takto to bolo veľmi na rýchlo, a tak som sa aj stihla pripraviť – na rýchlo,“ vyjadrila sa Velez-Zuzulová.

Veronika Velez-Zuzulová sa teší na Vianoce, Petra Vlhová na oddych

Z Veronikinho návratu mala radosť aj Mikaela Shiffrinová.

Čo plánuje robiť po skončení kariéry? „Lyžovaniu sa budem venovať stále, ale už len ako turistický lyžiar a divák. Môj život naberie úplne iný spád. Ešte som sa nerozhodla, čo budem ďalej robiť, možností je však veľa. Teším sa na to, že si konečne užijem Vianoce doma v kruhu rodiny. Je to ešte ďaleko, ale je to niečo, čo som už dlho nezažila. Taktiež aj Silvester som dlho neoslavovala. Vždy sme sa museli pripravovať na preteky.“

Na rozdiel od svojej staršej kolegyne má Petra Vlhová celú kariéru pred sebou. Momentálne zažíva svoju najúspešnejšiu sezónu, ktorá v najbližších týždňoch vyvrcholí. „Už 3. a 4. marca pôjdem v Crans-Montane Super G a kombináciu, potom bude 9. a 10 v Ofterschwangu obrovský slalom a na ďalší týždeň vo finále Svetového pohára v Are pôjdem všetko. Ešte to potrebujem dobojovať, mám to pomerne dobre rozbehnuté,“ prezradila svoj najbližší program.

Petra na oddych veľa času nemá. Od začiatku sezóny až po jej koniec je neustále na cestách, logicky tak prichádza aj vyčerpanie. „Z únavy strácam trochu chuť do toho, čo robím. Snažím sa to nevnímať a mať z toho radosť. Oddýchnem si až po sezóne. Každý lyžiar vie, že celú zimu musí vkuse fungovať a oddýchne si až po nej. Snažím sa niekedy robiť to, čo ma baví, aby som nemusela stále trénovať, či už na lyžiach alebo kondične,“ dodala Vlhová.

zdroj: facebook / Slovenský olympijský tím

FOTO: instagram / Petra Vlhová / Veronika Velez-Zuzulová