Tréner florbalistiek po základnej skupine: Bol to ľahší tréning

Slovenské reprezentantky vo florbale zvládli aj svoj tretí zápas v základnej skupine na domácom svetovom šampionáte. Ten bol, podľa priebehu, najľahší zo všetkých. Od úvodných minút viedli a mali hru pod kontrolou. Napokon zvíťazili vysoko 21:1. Domáce reprezentantky tak jasne ovládli C-skupinu, so šiestimi bodmi a skóre 43:6.

Prvé dva tímy z A a B-skupiny postupujú priamo do štvrťfinále. Tretie a štvrté z týchto skupín sa stretnú s prvým a druhým tímom z C respektíve D-skupiny. Slovenky tak budú musieť zvládnuť ešte jeden zápas na to, aby sa prebojovali medzi najlepšiu osmičku turnaja, v ktorej už majú istú miestenku: Fínsko, Švédsko a Švajčiarsko. V dôležitom zápase vyzvú menej úspešného z dvojice Poľsko – Nemecko v utorok o 16.00.

Slovenský tréner českého pôvodu Michal Jedlička môže byť po základnej skupine spokojný. Dievčatá svoju úlohu zvládli, aj keď v úvode prvých dvoch duelov sa trápili. Fanúšika poteší aj pohľad do tabuľky produktivity. Prvé štyri priečky okupujú Slovenky. Jednoznačne prvá je v nej Paulína Hudáková, tá si v troch zápasoch na svoje konto pripísala 18 bodov za osem gólov a desať asistencií.

Aké je to vyhrať o 20 gólov?

Je to ťažké. Trochu mi je ľúto súpera. Tretí zápas za tri dni bol na nich už zrejme veľa. Naša prvá lajna, ktorá nastúpila od polky zápasu, dominovala a pomaly v každom striedaní dala gól. Som rád, že diváci videli veľa gólov, myslím si, že môžu byť spokojní.

Ako hodnotíte zápasy v základnej skupine?

Pre nás to bol taký ľahší tréning. Neukázali nám, ako na tom sme v obrane. V útoku sme sa síce presadzovali, no nie je to ukazovateľom toho, či postúpime do štvrťfinále. V ďalšom zápase to už bude úplne iný súper, bude sa hrať oveľa kvalitnejší florbal.

V osemfinále sa stretnete s Nemeckom alebo s Poľskom. Na koho by ste radšej narazili?

Viac by sme si priali Nemky. Sú o niečo slabšie. Hrali sme s nimi v príprave a zdolali sme ich 13:4. Bolo by to lepšie aj pre dievčatá, boli by viac v pokoji a ten zápas by mali zvládnuť bez problémov.

Chystáte do ďalších zápasov nejaké zmeny?

Na niektorých postoch nemáme úplne jasno. Dievčatá nám zamotali hlavu. Pozrieme sa na to podrobnejšie a uvidíme, či nejaké urobíme.

Celý dnešný zápas odchytala mladá, len 17-ročná Kristína Hlavatá. Z 12 striel inkasovala len jeden gól. Ste spokojný s jej výkonom?

Podržala nás. Mala niekoľko ťažkých a dôležitých zákrokov. Austrálčanky sa snažili strieľať z každej pozície. Zvládla to solídne.

Zamotala vám hlavu aj ona?

Nie, na brankárskom poste máme jasno. Ak sa nestane nič neočakávané, tak bude chytať Karolína Krištofová.

V zápase s Austráliou sa o 21 gólov postaralo až 12 hráčok. Takmer každá, okrem štyroch, už na šampionáte skórovala a všetky už majú na konte aspoň bod. Potešilo vás, že už to nebolo len o prvej formácii?

Som veľmi rád, že sa dnes chytili aj ďalšie útoky a dievčatá. Takmer všetky si už dali gól na majstrovstvách, čo je pre nich výborné.

 

FOTO: flickr / IFF