Najvyššiu domácu hokejovú súťaž čaká záver ako hrom

Slovenská Tipsport liga sa blíži k absolútnemu finišu základnej časti, aký tu už dlho nebol. Do konca ostáva šesť kôl a hra o prvých päť priečok tabuľky aj o poslednú postupovú pozíciu do play-off je stále otvorená.

Hrať sa bude naozaj o veľa. Aktuálne prvá Banská Bystrica má rovnaký bodový zisk ako druhá Nitra (97 bodov), tretí Zvolen má 95 bodov a štvrté Košice a piaty Trenčín majú zhodne po 94 bodov. Práve záverečné kolá navyše ponúknu viaceré konfrontácie menovaných tímov, takže sa diváci rozhodne majú na čo tešiť!

Zaujímavý súboj je však aj v opačnej polovici tabuľky. Posledná je Detva, ktorá stráca 14 bodov, čo je veľa, ale stále má reálnu teoretickú šancu na tabuľkový posun. Napínavejší je ale súboj o posledné postupové ôsme miesto do vyraďovacích bojov - ôsme Nové Zámky majú 51 bodov, deviaty Liptovský Mikuláš 49 bodov.

Dôležitosť záverečných súbojov si uvedomujú nie len fanúšikovia, ale aj samotní hokejisti. „Liga je veľmi vyrovnaná a to je výborné. Môžeme byť ešte prví, ale aj piati. Záver základnej časti bude mimoriadne náročný. Rozhodovať bude disciplína a maličkosti,” povedal po nedávno skončenom All Star Cupe košický útočník Patrik Koyš.

Ak teda váhate, či sa na niektorý zo záverečných zápasov základnej časti pozrieť aj osobne, hokejisti vám poslali jednoznačný odkaz. Počas posledného víkendu totiž obstáli na prestížnom medzinárodnom turnaji All Star Cup 2018 v konkurencii českej, rakúskej a nemeckej najvyššej súťaže a po presvedčivých výkonoch získali prvé miesto. „Pre nás je toto víťazstvo fantastická vizitka. Robili sme všetko preto, aby sme uspeli, ale to robili aj naši súperi,” nechal sa počuť šéf slovenskej najvyššej hokejovej súťaže Richard Lintner.

 

Foto: Martin Toth-Vaňo