Poznáme meno nového reprezentačného trénera

Miroslava Šatan oznámil počas vyhlasovania ankety Hokejista roka 2017, kto sa stane novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. Miesto by mal prijať Kanaďan Craig Ramsay.

Kandidátov na post hlavného trénera bolo viacero, ale ako sám generálny manažér Miroslav Šatan prezradil, je rád, že Craig Ramsay ponuku prijal. „Rok mal od trénovania pauzu a sme radi, že sa k hokeju chcel vrátiť v novej funkcii, ktorú ešte nezažil. Celú svoju kariéru koučoval iba v NHL, takže európsky hokej nezažil a bude to pre neho nová výzva,“ objasnil generálny manažér a dodal, že s jeho skúsenosťami môže náš hokej posunúť dopredu.

Poznáme meno nového reprezentačného trénera

Craig Ramsay ma za sebou už dlhú trénerskú kariéru v rôznych funkciách. „Je to človek, ktorý hokeju veľmi rozumie. Má niečo, čo je potrebné vložiť aj do nášho herného systému, do play book, ktorý by sme v budúcnosti chceli používať ako národný tím,“ vysvetlil. Miroslav Šatan má skúsenosti s novým trénerom rovnako ako viacero slovenských hokejistov. „Ramsay trénoval aj niektorých slovenských hráčov. Vie ako Slováci v minulosti hrali na medzinárodných turnajoch. Trénoval asi najdlhšie Zdena Cháru,“ prezradil Šatan.

Okrem prevzatia funkcie hlavného trénera čaká Craiga Ramsayho ešte jedna úloha. „Bude akýmsi mentorom pre všetkých mládežníckych trénerov, ktorých sme pridelili k mládežníckym reprezentáciám.“ Generálny manažér verí, že spoločným úsilím vytvoria jednotný hrací systém a budú spolupracovať, aby hráči na ňom mohli vyrastať. „Keď prídu do úrovne 20-ročných alebo do seniorského reprezentačného mužstva, tak aby ten systém nebol pre nich nový, ale aby boli s ním veľmi dobre oboznámení.“ 

 

Foto: studentskeNoviny.sk, thehockeywriters.com