Najvyrovnanejšia základná časť za posledných 25 rokov a nesmierne vyrovnané play-off

Základná časť najvyššej slovenskej hokejovej súťaže je na konci. Veľmi zaujímavá sezóna vyvrcholí v play-off, ktoré bude tento rok premiérovo niesť názov – Kaufland play-off. Prezradil to riaditeľ Tipsport ligy Richard Lintner na tlačovej konferencii.

Hodnotenie začal šéf súťažne tradične – pozitívne. „Máme za sebou najvyrovnanejšiu základnú časť za posledných 25 rokov. Bolo v nej plno emócií, zážitkov a vyrovnaných súbojov. Liga bola okorenená o niekoľko zaujímavých udalostí a akcií – ako napríklad vydanie hokejových kartičiek alebo Vyšehradský pohár, ten naznačil smer, ktorým by sme sa chceli v budúcnosti uberať, potom to bol medzinárodný All star cup. Zabudnúť nemôžeme ani na veľmi úspešnú mobilnú aplikáciu Fantasy liga, ktorú v súčasnosti hráva takmer 20-tisíc aktívnych používateľov,“ vyjadril sa riaditeľ Pro-hokeja.

O víťazovi základnej časti sa rozhodlo až v posledných kolách. Napokon bola najúspešnejšia Nitra, ktorá je na prvom mieste len o dva body pred Zvolenom. Nasleduje s jednobodovým mankom Trenčín, ktorý má opäť len o bod viac ako štvrtá Bystrica. Štvrťfinálové dvojice sú: Nitra – Nové Zámky, Zvolen – Žilina, Trenčín – Poprad, Banská Bystrica – Košice. Prvé súboje sú na programe už vo štvrtok.

Nitrania môžu triumfom získať aj nečakaný bonus. „Máme šancu získať ešte jednu miestenku pre slovenský klub v Lige majstrov. Ak by totižto v bieloruskej lige zvíťazil Yunost Minsk, ktorý triumfoval aj na Kontinentálnom pohári, tak by sa do CHL okrem víťaza play-off prebojoval aj víťaz základnej časti, čiže HK Nitra,“ ozrejmil Lintner.

Okrej play-off štartuje aj play-out, v ktorom sa predstavia posledné dva tímy z Tipsport ligy a prvé dva z 1. ligy. Budú bojovať o postup do najvyššej súťaže – prvé dva postupujú, ďalšie dva poputujú do prvej ligy. Rozhodne sa medzi Detvou, Liptovským Mikulášom, Skalicou a Michalovcami.
 

FOTO: facebook / Tipsport Liga