Skvelé hokejové predstavenie slovenskej družiny. Škoda, že neprišlo skôr

Po tesnej prehre po predĺžení s Českom, nevýraznom a odovzdanom výkone so Švajčiarmi a povinnými troma bodmi zo zápasu s Rakúskom nastúpili slovenskí hokejisti na stretnutie s jedným z veľkých favoritov na celkový triumf.

Švédi zatiaľ prechádzali turnajom bez problémov, hrali oku ľahodiaci hokej a duel so Slovákmi mal byť pre nich len povinnou jazdou. Plány sa im začali rúcať pomerne skoro. V desiatej minúte otváral skóre Tomáš Jurčo. Tento moment akoby "Tri korunky" nakopol a do konca prvého dejstva otočili na 2:1 vo svoj prospech.

V druhej tretine sa dostali už do dvojgólového vedenia. Znižoval skvelo hrajúci Marek Ďaloga, ktorý vo vlastnom oslabení vypichol dvakrát puk a sám aj zakončil. Posledné dejstvo sa nieslo v znamení najlepšieho hokeja, aký zverenci Craiga Ramsayho na šampionáte predvádzali. Favorizovaného súpera dokázali viackrát výrazne zatlačiť a vyrovnanie už viselo vo vzduchu. Prišlo šesť minút pred koncom z hokejky Ladislava Nagya. O víťazovi rozhodlo až predĺženie. V ňom slovenskí reprezentanti hrali v oslabení, nevyhodili puk a pykali za to gólom. Puk si nešťastne do vlastnej siete zrazil kapitán Andrej Sekera.

Slovenská družina sa po dnešku nemá za čo hanbiť, predviedla skvelý výkon a ukázala nielen fanúšikom pod Tatrami, ale najmä sebe, že hokej hrať vedia. Škoda je len toho, že to nedokázali v dôležitom stretnutí proti Švajčiarsku, ktoré bolo a aj teraz sa ukazuje ako kľúčové v súboji o postup medzi najlepšiu osmičku.

Slováci okupujú piatu priečku a majú na svojom konte osem bodov. Ešte sa predstavia proti Rusku (pondelok 16:15) a proti vypadávajúcemu celku z A-skupiny Bielorusku (utorok 16:15).

Foto: IIHF