V projekte Fiktívna krajina 2018 sa stanete na pár dní poslancami

Vyskúšať si, aké je to byť na pár dní poslancom, navrhovať zákony či riešiť vládne krízy. Zároveň si aj zlepšovať prezentačné a rétorické schopnosti, práve to vám umožní projekt „Fiktívna krajina 2018".

V projekte „Fiktívna krajina 2018“ sa môžete vžiť do roly poslanca. Budete rozhodovať o sude Fiktívnej krajiny, v ktorej budú platiť vaše zákony. „V úlohe poslanca si zlepšíte vaše prezentačné a rétorické schopnosti a dostanete možnosť naplno využiť vašu kreativitu,“ vysvetľuje organizátor projektu Stredoškolská Študentská únia Slovenska na svojej internetovej stránke.

Každý poslanec Fiktívnej krajiny bude pracovať v politickej strane. Jeho úlohou bude zúčastňovať sa plenárnych zasadnutí či riešiť rôzne vládne krízy. Okrem praxe sa bude aj vzdelávať v politologických, právnych témach a rozšíri si svoj všeobecný prehľad.

Projekt je určený pre všetkých členov Žiackych školských rád, ako aj aktívnych študentov zo všetkých stredných škôl. „Naučíte sa o legislatíve, politike a získate certifikát od Stredoškolskej Študentskej únie Slovenska,“ dodáva organizátor.

Kde a kedy?

Projekt „Fiktívna krajina 2018" sa uskutoční od 15.2.2018 do 18.2.2018 (3 noci), v Škole v prírode Kľačno, okres Prievidza. Prihlásiť sa môžete do 10.02.2018 do 12:00 hod. prostredníctvom návratky Cena je 45€.

V projekte Fiktívna krajina 2018 sa stanete na pár dní poslancami

Stredoškolská Študentská únia Slovenska

„Stredoškolská študentská únia Slovenska funguje na základe jednotlivých členov – aktívnych stredoškolákov. ŠUS pravidelne organizuje rôzne projekty, na ktorých sa členovia podieľajú a zúčastňujú,“ opisuje svoje pôsobenie  ŠUS. Našou hlavnou náplňou je organizovanie projektov, kde neformálnym spôsobom vzdelávame stredoškolákov a zároveň ich združujeme. Snažíme sa podnecovať študentský aktivizmus.

„Organizujeme 7 projektov do roka. Každý projekt má určitú tému, pričom vyberáme aktuálne témy, ktoré sú nedostatočne vyučované na stredných školách,“ dodáva ŠUS.

Viac sa o projekte dozviete na internetovej stránke ŠUS a Facebooku.

 

Foto: Stredoškolská Študentská únia Slovenska