Takto teplo ešte na Dušičky nikdy nebolo

Vytiahli ste už zo skríň zimné kabáty a čižmy? Na najbližších pár dní ich môžete opäť odložiť. Čaká nás neobyčajne teplý prelom októbra a novembra. 

Slovenský hydrometeorologický ústav na Facebooku informoval, že týždeň poprepletaný štátnymi sviatkami bude neobyčajne teplý. Až do nedele 4. novembra 2018 bude do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch. Výsledkom toho bude, že celý týždeň bude "približne o 4 až 8°C teplejší ako by normálne na prelome októbra a novembra mal byť."

To by pre Slovákov znamenalo, že počas voľna by mohli odložiť hrubé kabáty a čižmy a opäť oprášiť oblečenie, ktoré využívali počas babieho leta. Podľa oficiálnej internetovej stránky SHMÚ nás vo štvrtok 1. novembra 2018 čaká najvyššia denná teplota 16 až 21°C. Iba o dva stupne nižšie denné maximum by potom malo byť v piatok, v sobotu, aj v nedeľu. 

Meteorológovia ale zároveň upozorňujú na nepríjemný vietor a možné zrážky. Veľký pozor by si mali dávať najmä motoristi, ktorým môžu problémy narobiť "hmly a nízka oblačnosť, ktorých bude postupne pribúdať a môžu sa udržať aj po celý deň," uvádza SHMÚ.

Na cestách sa navyše v závere týždňa objavia aj motoristi, ktorí počas roka štandardne nejazdia. "Sviatoční vodiči" sa pravdepodobne budú prepravovať najmä na cintoríny, v okolí ktorých ale bude premávka mimoriadne zhustená, takže obozretnosť musí byť na mieste. 

 

Foto: facebook.com/shmu.sk