Slovenskí futbalisti spoznali meno nového trénera

Slovenský futbalový zväz musel riešiť nečakaný problém. Po odstúpení Jána Kozáka z pozície trénera A-tímu hľadali nového kouča. Avizovali, že by tento problém chceli vyriešiť čo najskôr, ideálne v priebehu aktuálneho týždňa. To sa im podarilo pomerne rýchlo.

Už dnes predstavili verejnosti nového trénera. Stal sa ním český rodák Pavel Hapal, ktorého schválil Výkonný výbor SFZ. „Spolu s viceprezidentom SFZ pre štátnu reprezentáciu Karolom Belaníkom sme obdržali mandát riešiť s trénerom Hapalom podmienky spolupráce, zloženie realizačného tímu a ďalšie náležitosti, súvisiace s výkonom jeho funkcie pri A-tíme,“ povedal prezident zväzu Ján Kováčik.

Hapal má zmluvu na jeden kvalifikačný cyklus, v prípade postupu na európsky šampionát bude na lavičke až do jeho skončenia.

Skúsený tréner pôsobil v štruktúrach SFZ len nedávno. Viedol reprezentáciu do 21 rokov, potom však prijal ponuku Sparty Praha. V nej sa ale dlho nezdržal a klub ho vyhodil. „Prvý kontakt som mal s prezidentom zväzu Jánom Kováčikom po zápase so Švédskom. Vtedy mi prvý raz naznačil, že som jeden z kandidátov na post trénera A-tímu.“

„V prvom rade musím povedať, že je pre mňa veľká česť viesť slovenské národné mužstvo. Nepodarí sa to každému. Možno zavážilo aj to, že som na Slovensku dlhodobo pracoval a navyše som mal aj dobré výsledky s tímom do 21 rokov. Vážim si túto možnosť, je to pre mňa veľmi zaväzujúce,“ povedal Hapal pre SFZ.

„Verím, že sa veľmi rýchlo zžijem s hráčmi v mužstve. Je v ňom veľa chalanov, ktorých som trénoval v 21ke. Ciele? Prvé dva zápasy sú v Lige národov, chceme v nich uspieť a nevypadnúť do nižšieho koša. Následne sa budeme chcieť dobre pripraviť na kvalifikáciu ME 2020 a postúpiť na tento šampionát,“ pokračoval nový kouč a prezradil aj meno svojho asistenta. „Oto Brunegraf bude po mojom boku tak ako aj v 21ke.“

 

Foto: SFZ