Opäť raz sa musíme rozhodnúť: čo s nami bude po škole?

Je ťažké opustiť študentský život a vrhnúť sa do platenia účtov. Ten však nemusí skončiť hneď po maturite. Stále viac mladých ľudí navštevuje vysoké školy a užíva si pocit poslednej voľnosti.

Teda ak práve nemajú skúškové. Ale veľa z nás stále nevie, čo ďalej. Budem dobrá manažérka, lekárka alebo pilotka? Ako každý mladý človek, aj ja mám množstvo záujmov a snov, aj keď byť princeznou medzi ne už pár mesiacov nepatrí. Ani sa nenazdáme a stojíme pred rozhodnutím, ktoré nám ovplyvní celý život. A to doslova. Práve preto je veľmi dôležité vedieť, do čoho naše mladé hlavy naozaj idú. 
Aby sa nám ľahšie rozhodovalo, aj tento rok sa v 6 krajských mestách uskutoční projekt Kam na vysokú, kde sa stretnú zástupcovia z viac ako 25 slovenských a českých univerzít. Budúci vysokoškoláci sa môžu tešiť na besedy oživené prezentáciami, ale taktiež sa dozvedia, ako si správne vybrať svoju budúcu vysokú školu. Tento rok pribudla aj jedna novinka. Na tých z vás, ktorí sa rozhodli, že majú študentského života už plné zuby, budú čakať možno práve vaši budúci zamestnávatelia. Presné informácie o mestách a zoznam všetkých univerzít, ale aj prihlasovací formulár nájdete na www.kamnavysoku.sk. A hlavne, čo má veľa Slovákov rado, vstup je zadarmo. 

 

Foto: Facebook