Rozmýšľaš nad novoročným výletom? Čo tak Praha?

Využi posledné dni prázdnin a sprav si novoročný výlet. Nemusíš pritom ísť ani ďaleko, trápiť s angličtinou či nemčinou a ani tvoja peňaženka veľmi nezaplače. Rozhodne ti odporúčam Prahu. Tam si prídu na svoje nadšenci dobrého jedla, pamiatok ale aj nakupovania.

So spolužiačkami sme si chceli po zápočtoch poriadne oddýchnuť a načerpať novú energiu pred skúškovým obdobím. Pre Prahu sme sa rozhodli z ľahkého dôvodu. Už sme to tam poznali, je tam príjemne a veľmi nám tam chutí. Preto sme neváhali ani chvíľu. Rozhodovali sme sa medzi cestovaním vlakom a autobusom cez Student agency. Nakoniec káva, čaj a noviny zadarmo zvíťazili. Tiež to stálo o pár eur lacnejšie (cesta vlakom niečo vyše 15 eur a ceste autobusom cez Student agency 12,80 €) a ešte sme si štyri hodiny v autobuse spríjemnili pozeraním filmov. Pozor, autobus však nestojí pri Hlavnej stanici ale na stanici Florenc. Po novom jazdí do Prahy aj RegioJet. Cena sa pohybuje od 11,30 – 19,20 eur, podľa toho pre akú triedu sa rozhodneš. Pravidlo ale pre všetky spôsoby dopravy ostáva to isté, nikdy si nenechávaj kúpu lístka na poslednú chvíľu, radšej si ho kúp skôr. Inak sa ti môže stať to čo nám, že budeš cestovať o druhej ráno.

Dobré jedlo je základ každého poriadneho výletu. A čo by to bolo za návštevu Prahy bez sviečkovej. Na jednu neskutočne dobrú sme natrafili v reštaurácii Domeček. Neprekvapila nás len svojou chuťou, ale aj cenou. Aj keď sa Domeček nachádza pri Staroměstskom námestí, nestála veľa. Ochutnala som tam aj kurací špíz s pyré na smotane a póre a bolo to výborné.

Rozmýšľaš nad novoročným výletom? Čo tak Praha?

Ďalej ti môžem odporučiť hamburger v Hard rocku na Malom námestí. Záver dňa už len zakonči plneným trdelníkom a tvoj žalúdok bude plakať šťastím.

Rozmýšľaš nad novoročným výletom? Čo tak Praha?

Ako som už spomínala na svoje si tu prídu aj nadšenci pamiatok a nakupovania. Navštív Václavské námestie a s prázdnymi rukami neodídeš, o obchody tam núdza určite nie je. Nie ako na našej Obchodnej ulici. Z pamiatok si určite pozri Katedrálu sv. Víta, Pražský hrad, krásny výhľad je z Petřínskej rozhľadne a v neposlednom rade si musíš spraviť fotku na Karlovom moste a pri Orloji.

Rozmýšľaš nad novoročným výletom? Čo tak Praha?

Rada na záver

Na stanici Florenc si dávaj pozor na peňaženku. Ak ju stratíš, alebo ti ju ukradnú, musíš ísť na políciu. Nachádza kúsok od stanice. Potom musíš prejsť celé mesto, aby si sa dostal na Veľvyslanectvo SR. Tam ti vystavia papier, ktorý slúži ako dočasná náhrada občianskeho. Takže, radšej si na ňu daj pozor, nech si neznepríjemníš výlet. To ani nehovorím o tom, že ťa bude stáť dvojnásobok.