Zabijakov osobný strážca: Splnil očakávania?

Patrili k najväčším esám svojho oboru, ale stačila malá chyba a spadli na dno. Michael Bryce (Ryan Reynolds) bol špičkovým bodyguardom, kým mu nezastrelili klienta priamo pred očami. Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) sa preslávil ako najznámejší zabijak, ktorého ale našli a uväznili. Michael a Darius boli však úhlavní nepriatelia, až do dňa keď sa z Dariusa stal hlavný svedok dôležitého prípadu a Michael ho musel ochrániť a v zdraví priniesť pred súd. Dvaja rivali musia skĺbiť Dariusovu spontánnosť a Michaelovu potrebu postupovať vždy podľa plánu, Z prvého pohľadu ľahká úloha, prepraviť Dariusa z Londýna do Haagu, sa výrazne skomplikuje, keď sa im do cesty pripletú zabijaci neúprosného diktátora (Gary Oldman). Ten nechce, aby Darius svedčil proti nemu a spraví pre to všetko.

Zabijakov osobný strážca: Splnil očakávania?

Veľmi slušná komédia. Túto vetu som mala v hlave, hneď ako odzneli posledné titulky. Film ponúkal veľa scén, kedy som sa naozaj z chuti zasmiala. Akčná komédia v sebe ukrývala niekoľko zápletiek, ktoré divák pochopil až po čase pozorného sledovania. Na jednej strane sme sa mohli pobaviť napätým vzťahom Dariusa s Michaelom, od toho nás niekedy odpútal Michaelov súkromný vzťah s bývalou priateľkou a agentkou Interpolu (Elodie Yung). Bez povšimnutia nemohol ostať ani Darius so svojou manželkou (Salma Hayek), ktorí do filmu priniesli dávku humoru ale aj romantiky. Významnou súčasťou filmu bola tiež obžaloba krutého diktátora, proti ktorému mal Darius svedčiť. Asi si teraz myslíte, že toľko príbehov sa nemohlo zmestiť do jedného filmu, ale opak je pravdou. Do 118 minúť toho dáte veľa.

Film teda ponúkal z každého rožka troška. Na svoje si prišli nadšenci komédii, akčných či romantických filmov. Na svojej kvalite mu pridalo hlavne herecké obsadenie. Výber Samuela L. Jacksona bol prvotriedny. So svojou manželkou tvorili veľmi podarený pár. ale veď sa pozrite sami.

 

Foto: YouTube

Video: YouTube