Vo filme Zrodila sa hviezda sa zrodili hneď dve

Režisérsky debut Bradleyho Coopera priniesol film, ktorý si získal srdcia divákov. Zrodila sa hviezda je už štvrtou adaptáciou známeho námetu. Napriek tomu pôsobí sviežo a skvelo zasadne do dnešnej doby.

Na prvý pohľad téma, ktorá nemá čo nové priniesť. Príbeh začínajúcej speváčky, ktorá už svoj sen vzdala okorení stretnutie s ostrieľaným spevákom, ktorý sa do nej zamiluje. Zrod novej hviezdy, ktorá postupne zatieňuje skúseného speváka. Stretávame sa nielen so svetlom reflektorov, ale aj s ich odvrátenou stranou.

Úlohy slávneho speváka Jackona Maiena sa zhostil Bradley Cooper rovnako dobre ako režisérskeho kresla. Doteraz sme ho poznali skôr ako herca komediálnych filmov. Napriek tomu je rola hviezdy, ktorá podľahla alkoholu a prežíva vnútornú samotu, pravdepodobnejšie jeho najlepšia.

Voľba Lady Gagy ako postava Ally u mnohých vytvorila pochybnosti. Presvedčila nás o svojom hereckom nadaní v seriály American Horror Story, kde však hrala extravagantnú postavu, ktorá občas pripomínala samotnú Lady Gagu v jej najšialenejších klipoch. Postavy mladej servírky s krásnym hlasom sa zhostila bravúrne a verím jej každé slovo.

Prekvapivým prvkom, ktorý významným spôsobom dopomohol k jedinečnosti filmu je chémia medzi hlavnými predstaviteľmi. Bradleyho Coopera sa vo viacerých rozhovoroch pýtali, či sa poznal s Lady Gagou už pred natáčaním. Priznal, že sa nikdy pred tým nestretli a sám nečakal, že ich spolupráca dopadne až tak skvelo.

Vo filme Zrodila sa hviezda sa zrodili hneď dve

Azda jednou z najvýraznejších pozitív filmu je skvelá hudba. Pieseň Shallow sa stala hitom rádií rovnako rýchlo ako film hitom kín. Všetky piesne vznikli pre tento film a vypovedajú najmä o vnútorných pocitoch postáv. Netreba zabudnúť na skvelé prevedenie, čo sa od popovej kráľovnej aj čakalo, no prekvapil Bradley Cooper, ktorý pôsobí akoby spieval celý život.

Vo filme Zrodila sa hviezda sa zrodili hneď dve. Výborný režisér Bradley Cooper a vynikajúca herečka Lady Gaga. Film so skvelým obsadením, nadpriemernými výkonmi, jedinečnou hudbou a dojímavým príbehom  možno hodnotiť iba pozitívne. Emočne nabitý scenár vrcholí do silného konca a je na vás, akú emóciu vám to prinesie. Za seba musím povedať, že sa môžete tešiť na skvelý filmový zážitok.

 

Foto: Reprofoto/YouTube