Ako si môžeme vyrobiť farebné opasky z vlny

Traky, náušnice, náhrdelníky, čelenky... Týmito doplnkami môžeme dodať šmrnc nášmu outfitu. Ale ak si nejaký doplnok vyrobíme doma samé, bude o to originálnejší, zaujímavejší a najmä z neho budeme mať skvelý pocit. A preto sa dnes naučíme vyrábať farebné opasky z vlny. Nebudeme štrikovať ani háčkovať, iba jednoducho zapletať.

Človek si možno povie, na čo to je dobré? Ja tu dám hneď niekoľko dôvodov:

  • je to originálne
  • je to lacné
  • každého poteší pocit dobre odvedenej práce, ktorú môžme prezentovať pred ostatnými

Na začiatok 

Pred tým ako začneme vyrábať, si musíme premyslieť farbu a hrúbku opaska. Opasok môže byť jednofarebný ale aj viacfarebný. Hrúbku si môžeme prispôsobovať typom vlny alebo počtom nastrihaných kusov vlny, ktorú použijeme pri výrobe. Čím viac vlny dáme, tým bude opasok hrubší.

Pripravíme sa

Keď už máme premyslenú hrúbku aj farbu nášho opaska, môžeme si vlnu pripraviť. Nastriháme si ju tak, aby jeden kúsok bol trojnásobne dlhší ako šírka nášho pása. Potom dáme kúsky dokopy a zviažeme ich klasickým uzlíkom.

Pustíme sa do toho

Teraz si už pripravenú a zviazanú vlnu rovnomerne rozdelíme a začneme zapletať. Ja preferujem klasickú techniku zapletania, ale môžme si to zapliesť hocijakým spôsobom.

Na koniec

Keď už máme vlnu zapletenú, zviažeme ju uzlíkom a máme hotový opasok.

Je to úplne jednoduché, ale ako sa hovorí „v jednoduchosti je krása". Aj keď zo začiatku sa mi to až také ľahké nezdalo a zapletanie riadna drina. Opasok bol nerovnomerný a musela som ho začať pliesť odznova. Ale verím, že vám sa podarí hneď na prvýkrát a aj keď nie, tak za ten skvelý pocit to stojí.