Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Každá žena sa chce na večierku alebo párty cítiť výnimočne a hlavne sebavedomejšie ako cez bežný deň. Práve preto by si sa mala zveriť do rúk profesionála a nechať sa nalíčiť od neho. Ďalšou možnosťou je absolvovať nejaký kurz sebalíčenia, kde sa dozvieš a naučíš množstvo užitočných tipov. Je veľmi dôležité vedieť nieĺen ako sa nalíčiť, ale aj s čím. Prinášame ti pár rád ako na to, ktoré nám prezradila Renáta Šmihelová, nezávislá kozmetická poradkyňa z Mary Kay.

  • Alfa omega: príprava pleti

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Motto Renáty Šmihelovej znie: len na čisté plátno sa dobre maľuje, to iste platí o našej pleti. Pleť potrebuje správne čistenie nie abrazívne, dobrú výživu, ošetrenie očí a pier. Rovnako aj hydratácia by mala byť samozrejmosťou pred každým líčením.

  • Podklad a fixácia

Táto fáza je zvlášť pri večernom make upe veľmi dôležitá, vďaka nej vydrží make up tancovanie do neskorého rana či slzy. Fixačný gél a fixačný krém na očné okolie od Mary Kay ťa nesklamú.

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

  • Expresia - akcent

Pre večerný make up určite zvoľ nejaký výrazný prvok buď umelé trsy, mihalničky, trblietky, ale všetko s mierou.

Večerný make up by mal byt slávnostný, neznamená to však, že zo seba mame spraviť niekoho iného. Renáta Šmihelová učí a radí ženám, ako byť krásne a upravené každý deň, nielen raz do roka, a preto nie je vôbec zlé, keď sa ženy chcú cítiť výnimočne. Veľmi dôležité je zvýrazniť tvoje krásne črty a líčením len dopomôcť k dokonalosti. Vizážistka by ťa preto mala vedieť vypočuť a poradiť, potom z teba bude ozajstná kráľovná večera.

  1. Podklad – bez fixačného gélu pod make up ani na krok 

Výber podkladovej bazy či make upu záleží od stavu a typu pleti, každopádne sa však neboj zjednotiť pleť aj tekutou bazou aj púdrom, efekt nebude pôsobiť maskoidne, ak zvolíte kvalitne prípravky.

Určite odporúčam Mary Kay podkladovú bázu a minerálny púdrový make up, geniálne sa kamarátia.

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Ak chceš ubrať z tváre nejaké to kilo, ako Renátu Šmihelovú klientky zvyknú poprosiť, kontúrovanie je skvela technika. Rozjasnenie ti tiež určite odporuča, pleť vyzerá zdravo a krásne.

  1. Oči – jedno pravidlo, ktoré si treba určite pamätať znie: buď zvýrazni oči alebo pery.

Dymové, výrazné ci trblietavé líčenie očí si pýta skôr nenápadné líčenie pier. A naopak sýte výrazné rúže sa kamarátia s jednoduchou linkou na očiach. Akcent na horné viečko alebo trblietavú dolnú linku zvoľ podľa tvaru oka. Ideálne líčenie pre typ spadnutého viečka vytvoríš práve akcentom trblietavej spodnej linky a len matnými tieňmi, ktoré nanesieš na pohyblivé viečko.

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Všetko záleží od toho, čo vlastne chceš líčením a celým svojim outfitom vysielať 

Obočie zohráva veľkú rolu pri celkovom dotváraní líčenia. Zvoľ primerane zvýraznenie buď pudrovou ceruzkou alebo len tieňmi.

Určite sa neboj pridať farby, večerné svetlá stlmia pigment a na fotkách budeš vyzerať užasne. Perám určite doprajte saténovú starostlivosť v podobe peelingovej masky a balzamu. Tiež odporúčam fixačnú ceruzku, ktorá zafixuje rúž a neostane ti po ňom odtlačok na pohári.

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Ako sa nalíčiť na výnimočnú udalosť

Príjemný večierok dámy, všetky sme krásne ! V prípade záujmu o kurz či rady ma neváhajte kontaktovať, veľmi rada poradím a pomôžem.

Renáta Šmihelová, Nez.Sales Director Mary Kay, 0911732214, www.marykay.sk/renkasmihelova