Trápi vás suchá pleť? Toto vám zaručene pomôže!

Pokožka na tvári je náchylnejšia a citlivejšia než zvyšok tela, preto môže dôjsť k ľahkému porušeniu jej štruktúry. Keďže prirodzená krása začína pri zdravej a krásnej pleti, prinášame vám účinné tipy, ktorými zabezpečíte svojej pokožke príkladnú starostlivosť.

Jemné odličovače s ľahkou textúrou

Ak si umývate tvár s mydlom, ktoré je určené na pokožku tela, mali by ste s tým prestať a poobzerať sa po prípravkoch vhodných špeciálne na čistenie pleti. Mydlá totiž obsahujú sulfáty, ktoré odoberajú z pokožky vlahu a tým ju značne vysušujú. Vyhýbajte sa tiež prípravkom s parfumáciou, pretože zahŕňajú aj určitú formu alkoholu, ktorý vašu pleť sťahuje a tým aj vysušuje. Odličujte sa šetrným čistiacim mliekom s obsahom ceramidov. Tieto zlúčeniny lipidovej (tukovej) povahy sú totiž perfektným riešením pre spustenie regeneračných procesov.

Naparujte sa

Do väčšieho hrnca si uvarte zelený čaj. Pridajte tri plátky uhorky, šťavu z polky citróna, kvapku mlieka a lyžičku výživného oleja, ktorý obsahuje všetky potrebné vitamíny. Po tejto procedúre nemusíte obsah hrnca vylievať, práve naopak. Nechajte elixír krásy vychladnúť a môžete ho použiť aj neskôr ako alternatívu večerného odličovania. Jednoducho vezmite vatový tampón a naneste na pleť.

Vazelína

Raz za čas aplikujte na pleť tenkú vrstvu vazelíny. Zamerajte sa na najviac vysušené oblasti. Tento krok vám môže pomôcť predovšetkým v zime, kedy je pokožka tváre neustále vystavovaná nepriaznivému počasiu. Preto, ak sa plánujete vybrať na dlhšiu zimnú prechádzku alebo lyžovačku, natrite sa vazelínou. Počas roka, naopak, stačí len malá vrstva dvakrát za týždeň. Nechajte pôsobiť desať minút a umyte.

Umývajte si pleť s mliekom

Možno to znie zvláštne, ale mlieko je prirodzený  prostriedok vhodný na čistenie a zároveň hĺbkovú hydratáciu. Kyselina mliečna, ktorú mlieko obsahuje, redukuje začervenanie a poradí si aj s odumretými časťami pleti. Ak máte pocit, že váš odličovač je pre vašu pleť ťažší, nemusíte ho ihneď vyhodiť. Stačí, keď odličovač dva alebo trikrát do týždňa nahradíte mliekom. Zapamätajte si však, že mlieko neodstráni make-up, preto ho nanášajte až na precízne vyčistenú a odlíčenú pleť.

Zdravá strava

Vieme, nič nové, prevratné a tobôž nie prekvapujúce, no niečo na tom zrejme bude. To čo dodáte telu sa odzrkadlí aj na stave vašej pleti. Preto sa vyhýbajte toxínom a doprajte si stravu, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály. Celozrnné obilniny, vlašské orechy, mandle, slnečnicové semiačka, avokádo, zelenina, ovocie. Popri strave pite dostatočné množstvo vody a zelený alebo bylinkový čaj. Zdravú stravu môžete doplniť aj vitamínovými doplnkami, ktoré sú potrebné pre zdravie vašej pleti, vlasov a nechtov. Uistite sa, že máte dostatočné množstvo omega-3 mastných kyselín a vitamínu C. Konzumujte tiež ryby ako je losos alebo makrela.

 

Foto: Pexels