Apple predstavil iPad pre študentov, zaujme cenou i funkciami

Kalifornský technologický gigant Apple rozšíril na utorkovej konferencii svoju rodinu tabletov. Zaradí sa do nej iPad s 9,7“ obrazovkou určený pre študentov a školy.

Aj keď to nemá spoločnosť Apple vo zvyku, tentokrát predstavila svoj najnovší tablet s výnimočne nízkou cenovkou. Napokon, zariadenie má byť určené predovšetkým ako pomôcka k štúdiu, čo značia aj jeho parametre. Takmer 10-palcový displej tu dopĺňa procesor A10 Fusion, ktorý môžeme nájsť aj v staršom iPhone 7. Poteší aj výdrž batérie, tá sa ustálila na hranici desiatich hodín. Oproti rovnako veľkému iPadu Pro síce chýba True Tone displej či podpora Smart Connector, ale to študentom príliš prekážať nemusí.

Pridanou hodnotou je totiž podpora Apple Pencil. Apple tak definitívne upustil od cesty prémiovosti svojho elektronického pera a možnosť pracovať s ním dáva prakticky všetkým. Nemenej zaujímavou je aj cenovka samotného iPadu, tá totiž predstavuje hodnotu 329 dolárov. Pre školské zariadenia je pritom ešte výhodnejšia, 299 dolárov.

Kalifornský výrobca elektroniky na svojej konferencii v Chicagu zdôraznil, že vníma vzdelávanie mimoriadne vážne. Napokon, v App Store od Applu sa momentálne nachádza viac než 200 000 vzdelávacích aplikácií. Školy sa môžu potešiť aj zo špeciálneho programu, vďaka ktorému im je pôvodné 5 GB úložisko na iCloude rozšírené až na 200 GB. 

Zdroj: www.popsci.com/apple-ipads-education#page-7

Foto: www.biphoo.com/Allen