NINTENDO SWITCH – nováčik zábavného trhu!

Ako už každý z nás dobre vie, žijeme v dobe techniky, ktorá neustále naberá raketovou rýchlosťou nový smer. Tešia sa tomu najmä mladí ľudia, ktorým technika prináša veľmi veľa výhod, no taktiež aj množstvo zábavy, ktorej nie je nikdy dosť.

Čoraz viac siahame po herných konzolách, z ktorých však každá jedna má svoje špecifikum a častokrát sa stáva, že si nevieme vybrať, ktorej z nich dáme prednosť.Poteším vás, týmto nerozhodným situáciám už môžete predísť. Na trh posiela známy japonský výrobca nového zabávača – NINTENDO SWITCH, ktorý spojil mnohé rozličné funkcie do jednej konzoly. Môžeme povedať, že tento nováčik, aj keď sa do celosvetového predaja dostal len pred pár dňami, už teraz zbiera úspechy.

Poďme si ho teda bližšie predstaviť

Hlavnou časťou je konzola SWITCH spolu s batériou nabíjaným tabletom, ktorý môžeme prirovnať k menšiemu monitoru zahŕňajúci LCD displej. Dôležité je spomenúť, že vďaka docku (dokovacia stanica) , do ktorého sa dá tablet umiestniť, môžeme prenášať obraz z tabletu priamo na obrazovku TV. Ak vás to po chvíli omrzí, stačí tablet z docku vytiahnuť a môžete pokračovať v hre naozaj kdekoľvek a kedykoľvek.  

NINTENDO SWITCH – nováčik zábavného trhu!

Avšak s výhodami ešte nekončíme. SWITCH  ma na oboch stranách drážky, do ktorých sa nasúva dvojica odnímateľných Joy-Con ovládačov. Tie slúžia aj ako pohybové ovládače. Atypickosť týchto ovládačov nastáva vtedy, keď sa medzi ne dosadí stredná časť a tak vzniká veľký ovládač pre ovládanie konzoly. Stredná časť však spĺňa dôležitú funkciu, ktorou je veľká batéria slúžiaca na dlhšiu výdrž pri hraní hier mimo vašej obývačky.

NINTENDO SWITCH – nováčik zábavného trhu!

Spomenuli sme si teda všetky výhody a pozitíva tejto konzoly. Ako mínus však považujem cenu príslušenstva. V porovnaní s ostatnými konzolami sa skladá z väčšieho počtu častí a to môže niektorých záujemcov čiastočne odradiť. Cena samotnej konzoly sa na Slovensku pohybuje v cene 320 eur a cena príslušenstiev sa pohybuje od 40 do 90 eur.

Foto: Pixels