Honor Band 4 ponúka aj monitorovanie spánku

Fitness náramok od značky Honor predstavuje dobrú investíciu pre ľudí s aktívnym životným štýlom alebo pre tých, ktorí by s ním chceli začať. Na svoje si prídu aj zákazníci, ktorých zaujala niektorá z funkcií tohto inteligentného náramku.

Honor Band 4 zaujme na prvý pohľad prepracovaným dizajnom. Najdôležitejšiu časť náramku tvorí 0,95" AMOLED displej s rozlíšením 240x120 pixelov. Obrazovka reaguje okrem dotykového tlačidla aj na otočenie ruky s náramkom smerom k telu. Po zasvietení displeja sa zobrazia najdôležitejšie údaje. Väčšinu obrazu zaberajú hodiny, pod ním sa nachádzajú údaje o dátume, dni v týždni a krokomer. Vrchnú časť obrazovky zaberajú údaje o pripojení smart náramku na Bluetooth, stav batérie a počasie, ktoré vyžaduje pripojenie spárovaného zariadenia k internetu.

Prejdením po displeji sa používateľ dostane k ďalším funkciám, ako napríklad počet prejdených krokov. Po stlačení obrazovky sa zobrazia doplňujúce informácie - celkový počet spálených kalórií, prejdená trasa v kilometroch a iné. Ďalšou funkciou je meranie tepu, ktoré sa dá zapnúť jednorazovo alebo využívať nepretržite. Samotné jednorazové meranie netrvá ani minútu.

Honor Band 4 ponúka aj monitorovanie spánku

Honor Band 4 dokáže monitorovať spánkový režim nositeľa, avšak na displeji náramku sa zobrazuje iba počet hodín spánku. Zvyšné údaje sa zobrazujú v mobilnej aplikácii Zdravie. Fitness náramok obsahuje aj niekoľko športových režimov, medzi ktoré patrí beh, cyklistika, plávanie a bližšie nešpecifikovaná aktivita. Honor Band 4 ponúka niekoľko druhov behových intervalov. Je vodeodolný až do hĺbky 50 metrov. Súčasťou inteligentného náramku je aj zobrazovanie SMS správ vo vlastnej sekcii.

Honor Band 4 ponúka aj monitorovanie spánku

Fitness náramok je pohodlný na nosenie, má vymeniteľné a nastaviteľné remienky. Spárovanie zariadenia Honor Band 4 s mobilnou aplikáciou Zdravie je jednoduché a rýchle. Aplikácia je prehľadná a zobrazuje oveľa viac informácii ako displej smart náramku. Funkcia TruSleep od Huawei umožňuje nositeľovi zistiť kvalitu a dĺžku jeho spánku.
Pomocou aplikácie v telefóne sa dajú nastaviť pripomienky aktivity pri sedení dlhšom ako je jedna hodina a zvolené notifikácie. Prostredníctvom toho je možné prečítať si správu priamo na displeji zariadenia, dostávať upozornenia na prichádzajúce hovory a nastaviť si budík.

Honor Band 4 ponúka aj monitorovanie spánku

Výdrž batérie sa líši v závislosti od toho, ktoré funkcie sú využívané. Pri používaní krokomeru, zobrazovaní notifikácii, pripomienok pohybu, funkcie TruSleep a pri športových aktivitách vydrží batéria šesť až sedem dní. Pri používaní menšieho rozsahu funkcií by mal inteligentný náramok vydržať na jedno nabitie až desať dní.

Pre niektorých používateľov môže predstavovať nedostatok chýbajúce GPS, takže nie je možné sledovať trasy pri chôdzi. Na druhej strane má množstvo funkcií, medzi ktoré patri aj NFC, ktoré umožňuje platby pomocou Honor Band 4.

Počas niekoľkotýždňového používania fungoval fitness náramok Honor Band 4 úplne bezproblémovo a naplnil všetky očakávania. Vo svojej cenovej kategórií predstavuje kvalitný a výkonný produkt, ktorý dokáže osloviť aj náročnejších používateľov.

 

Foto: hihonor.com