Slovenské premiéry i podnetné diskusie. Na Salóne elektromobilov 2020 nebude chýbať ani Tesla

Hybrid alebo elektromobil? Aká bude budúcnosť ekologických áut? Pripravuje ministerstvo ďalšie dotácie na podporu kúpy elektromobilov? Aj to sa dozviete na prvej slovenskej výstave zameranej výhradne na elektromobily a plug-in hybridy, ktoré sú dostupné na našom trhu. 

Ekologický vozový park v Bory Mall 

Bratislavské obchodné centrum Bory Mall je od 24. – 26. januára 2020 dočasným domovom pre desiatky ekologických áut. Na Salóne elektromobilov sa môžu návštevníci tešiť aj na najznámejšie značky ako Audi, BMW, Mercedes-Benz a, samozrejme, Tesla. 

Ďalšie dotácie?

Necelé štyri minúty. Tak dlho, teda krátko, trvalo, kým žiadatelia využili šesťmiliónovú dotáciu, ktorá bola určená na podporu kúpy ekologických áut. Vyčlenil si rezort ďalšie peniaze? Čaká záujemcov o ekologické tátoše opäť nejaká dotácia? Aj to je jedna z tém diskusií, ktorú pripravili organizátori pre návštevníkov. Je teda známe, že elektromobily nie sú najlacnejšou záležitosťou, preto sa aj dozviete, ako je to s ekologickými autami z bazáru alebo s jazdenými Teslami. O svoje zážitky s elektromobilmi sa podelia aj influenceri Sajfa a Draho Piok. Programom vás bude sprevádzať moderátor Slávo Jurko a stand-up komik Michael Szatmáry. Témy diskusií nájdete tu.

Salón elektromobilov 2020 nebude len o pozeraní a dozvedaní sa nových vecí. Vyskúšať si vybrané ekologické autá budete môcť aj na testovacej jazde a zapojiť sa môžete i do súťaže. Súčasťou podujatia bude aj neformálny zjazd majiteľov elektromobilov.

Z Bratislavy pod Tatry 

Výstava elektromobilov a plug-in hybridov sa 2.2.2020 po Bratislave presunie do obchodného domu Max v Poprade. 

 

Foto: Salón elektromobilov 2020