Chýbajú vám nákupy v sekáčoch? Skúste Instabazáre

V dnešnej dobe sa dostáva do popredia nakupovanie v secondhandoch. Spôsobené je to ekologickým zmýšlaním, ale aj zistením, že sa v týchto obchodoch dajú zohnať zaujímavé kúsky za dobrú cenu. V súčasnej situácii síce môžete ísť na nákupy, no mnohí uprednostnia zostať doma, v bezpečí. Oblečenie z druhej ruky tak môžu zohnať online, na Bazoši či Facebook marketplace. Avšak populárnymi sa stávajú aj bazáre na Instagrame.

Karanténne upratovanie 

Pandémia Covid – 19 so sebou priniesla pre ľudstvo aj viac času na aktivity, ktoré tak dlho odkladali.  Pre mnohých to bolo vytriedenie zbytočností zo šatníkov. Väčšinou sa ľudia rozhodnú darovať staré oblečenie na charitu, poprípade ho hodia do kontajnera na to určeného. Ak je však v dobrom stave, stále je možnosť predať ho za symbolickú cenu. 

Mnohí používatelia Instagramu si v posledných mesiacoch začali zakladať účty na predaj oblečenia. Nejde vôbec o nový trend, skôr sa začal len viac rozrastať. Princíp je jednoduchý – zbaviť sa kúskov zo šatníka, ktoré už nenosia, alebo poprípade, nikdy nenosili, ale môžu poslúžiť niekomu inému. Nemusí ísť len o oblečenie, ale aj doplnky, kozmetiku a iné. Ceny závisia od predajcu, ktorý veci môže posudzovať na základe značky, pôvodnej ceny alebo ako veľmi je kúsok obnosený. Niektoré účty ponúkajú možnosť výmeny oblečenia. Čiže ak máte vec, ktorá zaujala majiteľa bazáru, môžete si ich po dohode medzi sebou vymeniť. 

Kde ich nájdete? 

Na socialnej sieti Instagram. Do vyhladávania stačí napísať jedno z klučových slov –“bazár”, “bazárik” alebo “sekáč” . Väčšina z nich má aspoň jedno z označení v názve. Zobrazia sa vám stovky výsledkov, väčšinou ich však vlastnia ženy. Niektoré majú cez 100 000 followerov niektoré len pár desiatok. Stačí si ich prelistovať, nájsť veci, ktoré sa vám páčia a napísať majitelovi správu. Skoro ako v skutočnom sekáči.

 

Foto: Pexels