Internet je všemocný nástroj

Tento mesiac je venovaný umeniu, presnejšie fotografiám. Preto som sa rozhodla napísať článok o jednej mladej talentovanej fotografke. Keďže mnoho ľudí rado fotí, spýtala som sa Katky Cínovej, odkiaľ ako sa naučila tak dobre fotiť a odkiaľ berie inšpiráciu.

Katka sa k foteniu dostala úplne obyčajným spôsobom. Kúpila si foťák, zapla ho a cvakla. Zapáčilo sa jej to natoľko, že fotila všetko, čo videla. Zlom nastal, keď si kúpila zrkadlovku. Svoju prvú fotografiu odfotila pred troma rokmi. Bola to profilovka na Facebook. „Dnes by sa to dalo nazvať autoportétom, ale vtedy som to brala niečo ako lepšiu profilovku.“ smiala sa.

Najlepší učiteľ je YouTube

Väčšina ľudí sa učí fotiť buď v štýle pokus, omyl alebo pomocou kníh a kurzov. Katka ti však odporúča iný spôsob, ktorý je podľa nej lepší a hlavne rýchlejší. Volá sa YouTube. „Čítanie o fotografovaní nie je také zaujímavé ako videá. Tie sú niekedy veľmi dobre spracované. Vidíš, ako ten človek fotí, čo fotí a potom ti ukáže výslednú fotku.“ vysvetľuje Katka.

Kde vždy nájde inšpiráciu

Výborným pomocníkom pre fotografov, ktorých ešte nekopla múza je internet. Katka má napríklad veľa fotografov pridaných na Facebooku a od nich čerpá inšpiráciu. „Vidím nejakú fotku, páči sa mi a chcem urobiť niečo podobné. Nakoniec to vyjde vždy úplne inak, ale toto je prvotný impulz.“ dopĺňa.

Katka Cínová má 21 rokov, Žije v Pezinku a študuje na Univerzite sv. Cyrila a Metóda v Trnave. Katke prajeme veľa úspechov a na záver už niečo z jej umenia. Viac nájdeš na https://500px.com/katarinacinova

Internet je všemocný nástroj

Internet je všemocný nástroj

 

Foto: Katarína Cínová