Ed Sheeran očaril publikum len s gitarou v ruke

Nepotreboval k tomu ani kapelu či zástup tanečníčok. Jednoducho sa postavil na pódium, prihovoril sa fanúšikom a spieval. S takou charizmou nič viac nepotreboval. 

Britský spevák a skladateľ Ed Sheeran prilákal do Prahy približne 150 tisíc fanúšikov. Pôvodne mal na letisku v Letňanoch odohrať len jeden koncert v rámci turné, ale keď sa po niekoľkých hodinách lístky vypredali, pribudol ešte jeden. Po nedeľnom vystúpení, kedy sa na sympatického speváka prišlo pozrieť 80 tisíc ľudí, sa šou zopakovala i v pondelok. My sme stáli v hľadisku a spolu s nami približne 70 tisícmi fanúšikov. 

Keďže sme si boli vedomí, aká masa smeruje na rovnaké miesto ako my, nenechali sme nič na náhodu a pre istotu sme vyrazili o niečo skôr. Úprimne nás prekvapila plynulosť bezpečnostnej kontroly. Neviem či sme len trafili správny čas, ale naozaj to išlo bez najmenších problémov. Návštevníkom tiež prišli na email pokyny a potrebné informácie k podujatiu, ktoré zahŕňali zoznam zakázaných predmetov. V pokynoch sa spomínali aj povolené rozmery tašiek, ktoré nemali presiahnuť veľkosť formátu A5. Táto informácia nám pripravila pár stresujúcich chvíľ, keďže do tašku nepresahujúcej tento formát sa toho nezmestí veľa, ale nakoniec sme to zvládli. Dokonca sme aj videli fanúšikov, ktorí chodili aj s väčšími taškami, tak sme z toho asi nemuseli robiť takú drámu. 

Už sa stáva zvykom, že sa organizátori na väčších podujatiach snažia vyhýbať plastovým pohárom a neporiadku, ktorý nimi návštevníci robia. Rieši sa to veľmi jednoducho, vratnými pohármi. Ani tu nechýbali. Vedľa nás sa tak len mihali fanúšikovia s pohármi s ryšavým spevákom alebo s grafikou z jeho albumov. Zároveň si mohli domov odniesť ako pekný suvenír. 

Ed Sheeran očaril publikum len s gitarou v ruke

Ed Sheeran očaril publikum len s gitarou v ruke

Spevák si so sebou zobral na turné aj dve posily, a tak si mohli diváci vychutnať dve vystúpenia navyše. Pred Edom Sheeranom rozohriala publikum mladá speváčka Zara Larsson a známy spevák James Bay. 

Keď už boli fanúšikovia správne naladení, na pódium prišiel Ed Sheeran. Bez kapely, bez tanečníc, len s gitarou a fľašou, predpokladáme, že s vodou. Teraz sa vám táto pripomienka môže zdať divná, ale práve litre tekutín, ktoré spevák vypil počas prestávok a ktoré zabavili publikum, svedčia o tom, že dal do šou naozaj všetko. 

Ed Sheeran očaril publikum len s gitarou v ruke

Ed Sheeran očaril publikum len s gitarou v ruke

Fanúšikovia si mohli zaspievať a zatancovať na známe hity ako „Thinking Out Loud“, „Castle On The Hill“, „Photograph“ a veľa ďalších. Na koncerte zazneli aj novinky, napríklad aktuálny hit s Justinom Bieberom „I Don’t Care“. Diváci, ktorí sa zúčastnili nedeľného koncertu dokonca zažili svetovú premiéru nového singla „Blow“. Spolupracoval naň s Brunom Marsom a Chrisom Staplentonom. Všetky novinky sú súčasťou albumu, ktorý vyjde práve dnes. 

Ed Sheeran so svojou čiernou mikinou a gitarou v ruke v nás zanechal veľmi príjemný dojem. Pôsobí ako veľký sympaťák, ktorému sláva neudrela do hlavy a pevne veríme, že sa nemýlime. Príjemný zážitok s koncertu nám nepokazilo ani preplnené metro, čo už je čo povedať. Rada na záver, keď idete na niekoľkotisícový koncert, rozmyslite si, či oželiete posledné dve pesničky alebo si postojíte s niekoľkými tisícmi ľudí pred stanicou metra.

 

Foto: ŠtudentskeNoviny