Gangy z Birminghamu sa vracajú, chystá sa natáčanie štvrtej série!

Po troch úspešných sériách projektu BBC PeakyBlinders predstavil tím režisérov na čele s tvorcom seriálu Stevenom Kingom pokračovanie medzivojnovej drámy klanu Shelbyovcov. Gangsterská sága sa nezaobíde bez Cilliana Murphyho, Toma Hardyho či HelenMcCrory a samozrejme, bez baretiek so všitými žiletkami. 
Dvadsiate roky minulého storočia nás opäť zavedú do premysleného mesta Birmingham, kde okrem tovární, uhlia a železa nájdete aj najslávnejších ilegálnych stávkarov s konskými dostihmi. TommyShelby je po smrti svojej milovanej manželky Grace opäť sám proti svetu. Sám sa stará o svojho malého syna Charlesa, sám vedie legálne aj nelegálne obchody a navyše, musí dostať z väzenia celú jeho početnú rodinu, na ktorú na konci tretej série vydali hromadný zatykač. Polly odviedli za vraždu inšpektora Campbella , Johna a Arthura zatkli za vyhodenie vlaku do povetria, Michaela za vraždu kňaza a na Lizzy hodili daňový podvod. 
Natáčanie bolo neoficiálne stanovená na začiatok roka 2017, avšak po minulé roky boli kulisy pripravené minimálne dva mesiace pred začiatok, tento rok však prípravy akosi stagnujú. Takisto sa povráva, že ešte ani scenár nemá svoju finálnu podobu.
Fanúšikovia sú však pokojný, pretože ako sa sám Steven King vyjadril, gangsterskú ságu plánuje zakončiť bombardovaním Anglicka počas druhej svetovej vojny a tretia séria skončila rokom 1928.
Seriál sa zatiaľ až na pár malých odchýlok držal pôvodného, autentického príbehu PeakyBlinderov, ktorý skutočne v tomto období boli jedným z najobávanejších cigánskych klanov v celom Anglicku, avšak na koľko bude autentická aj štvrtá séria je zatiaľ vo hviezdach.
Ako sa pre BBC vyjadril Cillian Murphy, ktorý stvárňuje hlavnú postavu ThomasaShelbyho, ešte je toho veľa nevypovedaného. 
„Tomy je stále poznačený prvou svetovou vojnou a nepomohlo mu ani to, že jeho milovanú manželku Grace zavraždili priamo pred jeho očami. Je to však muž ktorého nič nezastaví, stále niečo hľadá a neprestane, kým to nenájde.“

Práve smrť odvážnej agentky , ktorá sa zamilovala do najväčšieho mafiána v okolí vzbudila u fanúšikov veľké sklamanie. Ich vzájomnej láske bolo dopriate len veľmi malé množstvo času a preto ďalšou otázkou zostáva, či nastane jej návrat na scénu.
Anabelle Wallis, ktorá krásnu Greace Burgess neskôr Shelby zahrala, podala nejasné vyjadrenie.
„Mnoho mojich priateľov má rôzne teórie, že by mohol nastať Graceincomeback, že pohreb mohol byť len nafingovaný a podobne. Nemôžem nič prezradiť, pretože samotný Steven ešte nemá jasno, ako bude ďalšia séria prebiehať. Tieto teórie však dávajú ľudom nádej a sami uvidíme, či sa naplnia alebo nie.“
Mimoriadne obľúbený je aj Afie Solomons, ktorého je ťažko zaradiť na stranu „dobrých“ alebo „zlých“. Zlatníka židovského pôvodu, ktorého si pamätáte najmä z druhej série, kde vo svojom pekárstve pálil rum a spolčil sa raz so Shelbyovcami a raz s protistranou Talianov, je neľahké odhadnúť, keďže je väčšinou na strane tých, ktorý viac zaplatia. Objavil sa aj v tretej sérií, kde je jeho postavenie významnejšie, pretože pomáha Tommymu odhaliť, ktoré ruské klenoty sú pravé a ktoré nie. Jeho obľúbenosť neklesá ani pot tom, ako zase raz prostredného Shelbyho podrazí, keďže si ho zahral samotný Tom Hardy. Aká bude však jeho úloha v štvrtej sérií je zatiaľ otázne. 
Najnovšie informácie však uvádzajú, že natáčanie by sa malo upresniť na začiatok marca. Čo čaká a neminie „žiletkových“ gangstrov je zatiaľ v nedohľadne, no už teraz je isté, že to bude stáť za to!
 

Foto: BBC