Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

V živote si toho preskákali už celkom dosť. Skoky cez zábradlia, budovy či výbehy na múry zvládajú ľavou zadnou. Parkour a teda najefektívnejší a najrýchlejší presun z bodu A do bodu B je netradičné umenie pohybu, ktorému sa venuje skupina chlapcov z Prešova pod názvom Boys of Courage - chlapci odvahy.

Ak by ste si mysleli, že sa táto partia stretne niekde v meste, trochu si poskáču a tam to končí, boli by ste na omyle. Chalani z B.O.C. šíria svoje umenie aj do sveta, kde reprezentujú Slovensko. Toto leto vycestovali do Chorvátska a počas pobytu pracovali na video dokumentácii. Chlapci odvahy nám prezradili detaily z ich cesty.

„Nemali sme žiaden špeciálny program ani konkrétne ubytovanie. Chceli sme len spoznávať nové miesta a potešiť ľudí, no a popri tom si aj niečo zarobiť.“ prezradil Lukáš Zummer, jeden z členov B.O.C.

Chalani sa takto do Chorvátska vybrali už viackrát a každá cesta priniesla niečo iné a zaujímavé. Medzi najkurióznejšie zážitky patrí nájdenie opusteného hotela priamo na pláži. Partia mala možnosť prezrieť si výpisy faktúr a podobné dokumenty z tohto miesta. Aj keď to bolo nebezpečné, ako správni parkouristi vyliezli až na strechu, kde sa im naskytol krásny výhľad na pláž, Jadranské more a okolité mestá.  

Okrem iného nás zaujímalo, kto im takéto výlety financuje. „Všetky podobné výlety sme si doposiaľ financovali my sami, väčšinou peniazmi, ktoré sme si zarobili vystúpeniami. Avšak treba podotknúť, že naše výlety nezahŕňajú luxusné hotely či rôzne jedálne  špeciality. Vždy sa snažíme udržať náš budget na minimálnej hodnote, a preto komfort nehrá žiadnu rolu.“ povedal Daniel Krištof, ďalší z členov.  

Medzi najlepší moment výletu zaradili večer, kedy so strachom prišli do preplnených ulíc chorvátskych miest, kde položili na zem reproduktor a klobúk na potencionálny zárobok. Po chvíľke to poriadne rozbehli. Chalanov potešil veľký záujem ľudí a ich nadšenie. V závere vystúpenia dokonca preskakovali ľudí v publiku. Každá minca má dve strany a občas zažijú aj zlé chvíle. Pre chlapcov to bola rozhodne noc, kedy začala silná búrka a nemali kde prespať. Keďže si nič nezohnali, boli nútení ostať v aute. Kvôli veciam, ktoré mali nabalené, nemali veľa priestoru a nakoľko silno fúkalo a pršalo, nemohli si ani poriadne vyvetrať vzduch. Aby toho nebolo málo, ešte ich aj ráno zobudil miestny obyvateľ, ktorý ich vyhodil, pretože parkovali na súkromnom pozemku a bránili mu v priechode. Je teda isté, že pred každou takouto cestou sa musí táto partia obrniť trpezlivosťou.

A či sa plánujú vrátiť do Chorvátska aj o rok? Chlapci tvrdia, že nie, nakoľko tam boli už 4 roky po sebe. „Čo sa týka ďalšieho roku, určite by to malo byť niečo dobrodružnejšie. Máme záujem o shows na luxusnejších lodiach alebo niečo podobné v nejakej exotickej krajine. Uvidíme, kam nás to všetko dovedie.“ dodali chlapci.

Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

Kde iní vidia prekážku, my vidíme cestu…

Pozrite si fantastické video z Chorvátskeho dobrodružstva B.O.C.

https://www.youtube.com/watch?v=WbOSFl5zucs

 

Foto: tím B.O.C