Knihy, ktoré ti rozhodne pomôžu pri podnikaní

Vždy treba začínať od začiatku. Nie od konca ako to robí polovica ľudí. To platí, samozrejme, aj pre podnikanie. Preto je dôležité najprv získať čo najviac informácií, aby si vedel, akým chybám sa máš vyhnúť, čo je ale naopak účinné a aké sú presné kroky k dosiahnutiu tvojho úspechu.

Tieto informácie môžeš získať buď z rôznych článkov, kurzov alebo kníh. Vyberaj si však dôkladne. Nie každý článok je vierohodný, takisto aj sa na mnohých kurzoch nedozvieš nič nové alebo podstatné. My sme ti však pripravili zoznam kníh, ktoré ti pri podnikaní pomôžu.

1. Podnikateľský mýtus – uznávaný americký odborník na malé podnikanie Michael E. Gerber v tejto knihe opisuje kľúčové fázy vývoja podniku. Odhaľuje nástrahy všetkých týchto etáp a aj dôvody, prečo sa niektorým firmám nedarí problémy prekonať, preto je vhodná pre začínajúcich podnikateľov.

2. Bohatý otec, chudobný otec – táto kniha vyvracia mýtus, že vysoké príjmy z teba spravia boháča. Rovnako aj spochybňuje predstavu o dome ako o majetku. No ak sa chceš o nej dozvedieť ešte viac, musíš si ju prečítať. Napísal ju Robert Kiyosaki.

3. Kam sa podel môj syr – Spencer Johnson - ak musíš mať všetko podľa plánu a nevieš čeliť zmenám, tak je táto kniha presne pre teba. V podnikateľskom svete sa so zmenami musíš vyrovnať a vyťažiť z nich úplne maximum.

4. Myslením k bohatstvu – Napoleon Hill popisuje zvládnutie rôznych situácií a s tým spojené aj ovládanie vlastných emócií je základom úspechu.

5. 7 návykov skutočne efektívnych ľudí – Steven R. Covey sa v tejto knihe snaží definovať sedem hlavných princípov, ktoré sú základom pre vytvorenie cieľavedomej, vnútorne vyrovnanej osobnosti a kľúčom pre dosiahnutie úspešného, harmonického života.

 

Foto: Pexels