VIDEO: Skvelý Peter Sagan vyhral druhú etapu Tour de France!

Najslávnejšie cyklistické preteky sa tento rok začali dvoma rovinatými etapami. V oboch sa očakával hromadný dojazd pelotónu a vyvrcholenie záverečným špurtom.

V prvej sa to naplnilo. V posledných metroch však slovenský rýchlik nebol najrýchlejší, ale predbehol ho len jeden cyklistika. Kolumbijčan v službách tímu Quick-Step Floors Fernando Gaviria. Pre neho je tento ročník premiérovým a dočkal sa úspechu hneď na prvý pokus. Pre Sagana však išlo o dobré umiestnenie a ako sám povedal: „Môj čas ešte len príde.“

Netrvalo ani 24 hodín a slová žilinského rodáka sa naplnili. Druhá, opäť rovinatá etapa, mala pokojný priebeh. Až niečo cez jeden kilometer pred cieľom nastal pád, do ktorého boli zapojení aj viacerí Saganovi konkurenti, na čele so včerajším víťazom Gavirom.

V závere už špurtovala oklieštená skupinka, z ktorej bol najrýchlejší práve Peter Sagan. Pripísal si ďalší etapový triumf na slávnych pretekoch a okrem toho aj dva ďalšie čiastkové, ale významné úspechy. Dostal sa na čelo pretekov a aj bodovacej súťaže. V zajtrajšej tímovej časovke tak bude mať na sebe žltý dres. V bodovacej súťaži má náskok 26 bodov.

A ako Peter odpovedal na otázku redaktora: „Budete mať na sebe na jeden deň žltý dres?“„Len na jeden?“ – odpovedal s úsmevom Sagan. Tour len začala a určite nám ešte prinesie mnoho radosti.

FOTO: letour.fr