Vyrobte si zdravý domáci ľadový čaj presne podľa vašej chuti

Teplé dni sú už tu a práve teraz nič nepadne viac vhod, ako domáci ľadový čaj. Zabudnite na ľadové čaje z obchodov, pripraviť si ich môžete aj v zdravej studenej podobe, pretože organizmus neustále potrebuje dostatok tekutín bez obsahu cukru a umelých farbív. Preto by ste mali siahnuť po prírodných surovinách, z ktorých si priamo doma môžete pripraviť osviežujúce nápoje.

Zelená klasika

Najpredávanejší ľadový čaj má zelenú farbu. Doma si ho môžete pripraviť veľmi jednoducho. Stačísi uvariť klasický zelenýčaj a ešte za tepla doň pridať surovinu, ktorá mu dodá špecifickú príchuť. Odporúčame sviežu mätu, ale nič nepokazíte ani klasikou ako citrónová alebo limetková šťava. Fantázii sa však medze nekladú a použiť môžete akýkoľvek obľúbený druh ovocia. Ten do nápoja pustí potrebnú šťavu a po dokonalom vychladení v chladničke budete mať ľadový čaj ako od profesionálov.

Sladká lahôdka

Ak ani v teplých dňoch nedokážete odolať sladkému pokušeniu, namiesto cukru použite zdravšiu alternatívu. Je ňou topinamburový sirup, ktorý sa získava zo sladkých hľúz topinambura a je dokonca vhodný aj pre diabetikov. Práve ten dokonale osladí aj silný čierny čaj. Zalejte si teda svoj obľúbený čierny čaj, pridajte doň sirup a poriadne vychlaďte. Pred podávaním do pohára vložte aj kúsky ovocia, odporúčame jemne kyslého, aby sa chute dokonale vyvážili a podávajte!

Vitamínová bomba

Pridávaním rôznych surovín do už uvareného čaju ulahodíte vašim chuťovým bunkám. Čo keby ste si však aspoň raz za týždeň pripravili aj perfektný antioxidant, za ktorý sa vám vaše telo určite odvďačí a navyše po ňom budete plní energie? Pridajte do zeleného čaju poriadnu lyžičku domáceho medu, čerstvý zázvor a čajovú lyžičku chia semiačok. Čaj bude mať síce výraznejšiu chuť, ale bude plný vitamínov. Semiačka vám dodajú energiu a taktiež podporia pamäť, koncentráciu a dobrúnáladu. Týmto čajom je jednoducho ideálne odštartovať deň!

 

Foto: Pixabay