Biela noc: Svetelné inštalácie opäť rozžiarili Bratislavu

Už sa stáva tradíciou, že Biela noc priláka do hlavného mesta tisíce ľudí. Vydarené predošlé ročníky boli zárukou fascinujúceho svetelného predstavenia, ale bolo to tak i tento rok? 

Tento rok sa niesol v duchu - priveľa ľudí. BN pass sa nedal kúpiť už niekoľko hodín pred Bielou nocou, pretože bol vypredaný a rady na platené atrakcie sa dali počítať na metre. Ak ste si ich však vystáli a stihli viaceré svetelné inštalácie, tak vás Biela noc určite nesklamala. No ale ak ste si BN pass nestihli kúpiť alebo vás odradila jeho narastajúca suma, tak ste boli asi mierne sklamaní. Na rovinu, minulý ročník bol silnejší. 

Pokiaľ si po týchto pár riadkoch myslíte, že Biela noc bola katastrofou, tak sa ešte vyjadrím jasnejšie. Človek sa stáva stále náročnejším na kvalitu, najmä keď sú jeho očakávania reálne a medzinárodný festival súčasného umenia túto perspektívu rozhodne má. Biela noc určite ulahodila oku nejedného diváka a teda splnila svoju úlohu. Bol úžasné sledovať, koľko ľudí sa vybralo do mesta, aby si svetelné umenie pozrelo. 

Biela noc: Svetelné inštalácie opäť rozžiarili Bratislavu

 

Foto: Alžbeta Takácsová