Maturantov potrápila prvá skúška dospelosti. Aké to bolo?

Množstvo maturantov si konečne vydýchlo. Písomne maturity sme úspešne nechali za nami a ostal nám len nepríjemný pocit neistoty, či naozaj boli tak úspešné ako v našich snoch. Aké teda boli tie slávne písomné skúšky dospelosti?

Mojou úplnou premiérou bol slovenský jazyk. Dokonale ma dokázal presvedčiť o tom, že ani po 19 rokoch neviem môj rodný jazyk dokonale. Upokojilo ma však, že ani predsedkyňa, ktorá sa pri ich riešení chytala za hlavu. Zložitosť testu ale vykompenzovali jednoduché témy. Aspoň pre mňa. Bála som sa, že mi nesadne žiadna z nich a nebudem si vedieť vybrať. To sa však, našťastie, nestalo a moja voľba padla na slávnostný príhovor.

Ďalší deň pokračoval angličtinou. Myslíte si, že viete po anglicky? Nebojte sa, NÚCEM vám ukáže, že neviete. A ak by ste to náhodou nepokazili na teste, môžete to pokaziť na slohu. Ten sa tentokrát mal týkať módy. Našťastie, nič nie je tak zlé, ako vyzerá. Bojíte sa, že ste tú vašu maturitu nespravili na dostačujúcich 33%? Tak jednoducho zahviezdite na ústnej časti, odpovedajte aspoň na trojku a máte to vo vrecku! Aj tak nikto nebude skúmať, aké známky ste získali.

 

Foto: Pexels