Revolúcia v Mlynskej. Internáty pomaly zomierajú

Najväčšie vysokoškolské mestečko na Slovensku zažíva zmeny. Známe priestory, na mieste ktorých boli posilňovne či bary, sa zatvoria.

Bol to iné bývanie, bolo to párty bývanie. Ale to sa končí. Aspoň nateraz. Podľa medializovaných informácií sa nové vedenie internátov v Mlynskej doline rozhodlo pre nové využitie týchto miest.

Posledné zbohom dá študentom klub Unique, Aure s Musicatom zazvonil umieračik, v posilňovniach sa už potí bez elektriny. Čo príde po nich?

Študovne? Spoločenské miestnosti? Bufety? Zatiaľ nikto nevie, čo nahradí populárne podniky. Priestory by vraj mali slúžiť najmä vysokoškolákom a ich potrebám. Všetko sú to však dohady. Jedno je však isté, Mlyny sa menia.

Okrem iného treba podotknúť, že i sľubovaná rekonštrukcia Výškového bloku B je akosi v nedohľadne...

A ďalšou zaujímavosťou, ktorá iste neunikla žiadnemu pozornému oku študenta je fakt, že všetky spomínane prevádzky patria jednému majiteľovi - Andrejovi Pagáčovi. Je momentálna situácia na Mlynoch len výsledkom jeho neschopnosti? Či ide o vendetu, prípadne predĺženú ruku zákona? 

Asi najvýraznejšie tieto zmeny pocítia obyvatelia Šturáku, ktorí si mohli vychutnať jedno čapované v pohodlí papúč. Keď sa zatvorí aj posledná prevádzka, na ich večerné radovánky budú musieť opustiť dominantnú budovu Mlynov. Inak im zostanú len automaty na kávu, nealko či energetické nápoje.

Citlivé povahy a tí, ktorí uprednostňujú tichý večer strávený pri knihách, však zrušenie diskotékového centra zrejme ocenia. Už ich nebude trápiť utorkové dunenie a vreskot spoza kríkov. I keď to nemusí byť tak celkom pravda.

Lebo zostal ešte posledný mohykán. Jej veličenstvo Kotolňa.

Revolúcia v Mlynskej. Internáty pomaly zomierajú

Bude nasledovať svojich bratov a sestry alebo sa stane pivnou archou pre zblúdilé duše Mlynov?

 

Foto: Unique, Zomato.com