Čítačka kníh – ideálny spoločník na cesty

Čítačky kníh sú vo svete už pomerne dosť rozšírenou formou čítania. Niekto ich miluje, no niekto si život s nimi nedokáže ani predstaviť. Práve preto vám ponúkame krátky prehľad výhod, ktoré so sebou prechod na elektronické knihy prináša.

Celá knižnica vo vrecku

Kto vlastní čítačku vie, že sa do nej zmestí takmer nekonečné množstvo kníh, ktoré môže nosiť neustále so sebou a nebudú vážiť viac, ako pár gramov. Tento fakt je veľkou pomôckou pre ľudí, ktorí často cestujú, či pre študentov, ktorým čítačka značne odľahčí ich tašku.

Šetrenie miesta, peňazí aj životného prostredia v jednom

Okrem toho, že vaše knihy v čítačke nezaberajú veľa miesta v policiach, šetria aj váš rozpočet. Na internete je veľa stránok, ktoré ponúkajú elektronické knihy zadarmo na stiahnutie. Jedná sa o stránky so svetovou literárnou klasikou, ale aj stránky, kde zverejňujú začínajúci autori svoje elektronické prvotiny.

Taktiež je tu fakt, že e-knihy bývajú často aj o polovicu lacnjšie, ako ich papieroví kamaráti. Dôvod je hádam jasný, u týchto kníh sa cena znižuje, keďže pri nich nie sú žiadne náklady na tlačenie.

Čítaním e-bookov taktiež šetríte životné prostredie, kedže na svoju výrobu nepotrebovali žiadny papier, či farbu na tlač.

Čítačka kníh – ideálny spoločník na cesty

Trvácnosť kníh na prvom mieste

U elektronických kníh sa nemusíte báť poškodenia. Množstvo čítačiek je vybavených schopnosťou odolávať vode, čo oceníte najmä v dovolenkovej sezóne, pretože sa nemusíte báť vziať si knihu hoci aj priamo do bazéna. Stránky sa nikdy nerozmočia, neroztrhnú ani nezašpinia. Dokonca si do nich môžete písať aj svoje poznámky alebo zvýrazňovať obľúbené pasáže.

Nočné čítanie

Každý správny knihomoľ pozná pocit, keď sa začíta do novej knihy a nedokáže sa od nej odtrhnúť, kým ju neprečíta na jeden dúšok. Niektoré čítačky ponúkajú možnosť podsvieteného displeja, ktorý pri nočnom čítaní jednoducho oceníte, predovšetkým pre to, že nezaťažuje oči, tak ako čítanie z telefónu či tabletu.

Foto: Pixabay