Biela noc či Autoshow? Čo budete robiť cez víkend?

Biela noc

Netradičná prechádzka nočným mestom plná zážitkov a nových vnemov, to váš čaká na dnešnej Bielej noci. Uvidíte rôzne vizuálne atraktívne inštalácie, koncert, filmy, ale aj rôzne divadelné predstavenia. Popri umení návštevníci objavia zaujímavé a netradičné priestory, ktoré budú dočasným domovom súčasných foriem umenia ako napríklad nádvoria, parky, mosty, parkoviská, plavárne alebo súkromné priestory, tie nemusia byť bežne prístupné. Biela noc začína od 19:00, ale niektoré vizuálne inštalácie sa môžu premietať v určitých intervaloch, preto si najprv pozrite plán Bielej noci.

Potulky po Peru

Peru je krajina hudby, tanca a pozoruhodných pamiatok, ktoré stále rozprávajú svoj príbeh. Očarí vás rôznorodosťou prírody a tajuplnosťou domorodcov. Kristína Kotlebová túto krajinu navštívila a rada by vám porozprávala, čo v nej zažila. Beseda sa uskutoční v nedeľu (08.10) na Vajnorskej 3.  

Autoshow

Na 24. ročníku Autosalóna Autoshow v Nitre sa vám počas víkendu predstaví 26 automobilových značiek, ktoré predvedú 33 noviniek. K najočakávanejším slovenským premiéra patria Škoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Hyundai Kona alebo Seat Arona, ktoré môžete vidieť do 8. októbra na autosalóne. Dych vám vyrazia aj novinky ako Velar od Land Roveru či Jaguar F-pace, takže to bude určite stáť zato.

Balkan Beats

Dnes večer máte opäť príležitosť sa odviazať. Zatancovať si môžete na párty, na ktorej medzinárodná kapela Mr. Loco zmieša balkánsky folklór s latinom a reggae. Zaostávať nebudú ani DJi Matthew a Dr. Tesla, ktorí vám prinesú zmes chytľavých melódií od balkánu až po klezmer.

 

Foto: študentské noviny.sk