Dobrý trh na Jakubáku alebo Bratislavské mestské dni

Tento víkend sa môžete výborne najesť na Jakubáku, nakúpite si plno zaujímavých kníh alebo zájdete do pár múzeí a, samozrejme, aj veľa iného. Stačí si len prečítať náš článok.

Dobrý trh na Jakubáku

Poctivý, remeselný a v súlade s prírodou, v tomto duchu sa bude niesť zajtrajší (22.4) Dobrý trh na Jakubovom námestí. Od 10:00 do 17:00 tam nájdete vyše 150 stánkov s potravinami či dizajnom, ktorí tvoria zväčša lokálni producenti. Zúčastniť sa môžete aj diskusie o recyklácii odpadu a na Jakubáku sa vám predstavia aj slovenský zero-waste predajcovia, ktorí produkujú beozbalové potraviny, čapovanú drogériu, predávajú drevené kefky a kompostéry.

Fresh burza kníh 2

Organizátori burzy kníh sa tešia pozitívnemu ohlasu, preto sa rozhodli zajtra (22.4) od 9:00 – 14:00 usporiadať ďalšiu. Vo Fresh Markete – farmárska tržnica si budete môcť obohatiť svoje knižné zbierky, zberatelia určite narazia na vzácne prvé vydania či preklady. Nadšenci cudzojazyčnej literatúry si tiež prídu na svoje.

Bratislavské mestské dni

Ani tento rok nebude výnimkou. Bratislava otvorí svoje dvere dokorán a bezplatne sprístupní desiatky podujatí svojich mestských organizácií. Budete si môcť pozrieť primátorovu pracovňu, možno ho aj osobne stretnete, či nazriete do mnohých múzeí alebo do zoo. Ponúk je veľa, stačí si len pozrieť túto stránku, kde nájdete aj detailný program.

Baby šéf

Od režiséra Madagaskaru prichádza ďalšia animovaná rozprávka. Zoznámite sa v nej s veľmi zvláštnym bábätkom, ktoré nosí elegantný oblek s kravatou, hovorí hlbokým hlasom a má vždy na jazyku niekoľko nemiestnych vtipov. A mimochodom správa sa ako tajný agent. To si všimne jeho starší brat a príbeh sa začína zamotávať. Viac sa už ale dozviete v kine.