Veľtrh zahraničných univerzít alebo ozveny Áčka. Aj tento týždeň si máte z čoho vyberať

Uvažujete nad tým, že by ste išli študovať do zahraničia? Alebo chcete pomôcť pretvoriť Bratislavu, aby sa posunula o krok vpred? V našom týždňovom prehľade potešíme aj milovníkov filmov či vegánov, tak len čítajte.

Ozveny Áčka

Každý novembrový štvrtok sa môžete tešiť na premietanie v Kine Klap, ktoré bude venované sekcii s názvom Ozveny Áčka 2017. Jej zámerom je predstaviť filmy z nesúťažnej sekcie, ktoré sa na tohtoročnom festivale študentských filmov Áčku nepremietali, ale stoja za pozornosť. Okrem nich budete môcť vidieť aj všetky filmy zo súťažnej sekcie, aj tie ktoré zvíťazili. Autori filmov sa zamerali na stav súčasnej spoločnosti a politiky či na kritiku dopravy v hlavnom meste, komunálnej politiky a jej princípov prezentovanej na príklade nedokončenej stavby metra. Námetov nájdete viacero a teda je z čoho si vyberať. Premietať sa bude v čase od 19:00 do 21:00 a vstupné je dobrovoľné.

Prezentácia Plánu Bratislava

Pre všetkých Bratislavčanov. Už vyše roka pracuje viac ako 50 odborníkov združených v skupine „Platforma pre Bratislavu“ na dokumente Plán Bratislava. Vo štvrtok (02.11) sa od 18:00 uskutoční prvá verejná prezentácia hlavných myšlienok tohto dokumentu. Plán Bratislava, ktorý sa venuje v 12 kapitolách dôležitým mestským témam, nie je uzavretým dokumentom. A práve preto bude počas prezentácie v KC Dunaji vyhradený priestor na otázky a pripomienky. Plán odprezentuje líder projektu, architekt Matúš Vallo spolu s vedúcimi pracovných skupín.

Veľtrh zahraničných univerzít

Chcete ísť študovať do zahraničia? Zajtra (31.10) máte jedinečnú šancu stretnúť sa so zástupcami partnerských univerzít Scandinavian study z UK, Holandska, Dánska, Fínska, Nemecka či Číny. Na Veľtrhu zahraničných univerzít v Crowne Plaze Bratislava vám poskytnú všetky základné informácie a požiadavky, ktoré je potrebné splniť, aby ste sa dostali na vysnívanú univerzitu.

Vegan Bistro

Aj tento týždeň potešíme všetkých vegánov. Vo štvrtok (02.11) sa v bratislavskom Vienna Gate v Petržalke otvorí nové Vegán Bistro. Môžete prísť ochutnať burgre (aj bezlepkové), bagety, šaláty, polievky a iné špeciality.

 

Foto: Pexels