Dva rozprákové príbehy. Šťastný koniec však môže mať len jeden

V zámorskej hokejovej NHL sa píšu dva rozdielne príbehy. Šťastný koniec však môže mať len jeden. Ktorý to bude sa dozvieme už o pár týždňov.

Odpadlíci sa vzbúrili

Na jeden strane stojí podceňovaný tím, ktorému nikto neveril. Nemali sa dostať ani do play off. To sa im podarilo, v ňom však mali vypadnúť už v prvom kole – nestalo sa. Ani v druhom, ani v treťom. Vegas Golden Knights, hokejový tím z mesta hriechu existuje necelý rok, hrá svoju prvú sezónu a už sa dostal do finále.

Dva rozprákové príbehy. Šťastný koniec však môže mať len jeden

A to pomerne suverénne. V prvom kole vyradili Los Angeles 4:0 na zápasy, v druhom San Jose 4:2 a v treťom Winnipeg 4:1. Tím je zložený z nechcených hráčov druhých mužstiev, k úspechom ho ťahá skvelá partia, vynikajúci gólman Marc-André Fleury a pobláznené mesto.

Ak by sa im v prvej sezóne podarilo získať Stanley Cup, mali by sme príbeh, ktorý by určite stál za sfilmovanie. Zabrániť tomu bude chcieť partia z hlavného mesta USA.

Ruský princ prelomil kliatbu

Washington Capitals na čele s Alexandrom Ovečkinom čakali na túto chvíľu dlho. V hlavnom meste pôsobí od roku 2004, za ten čas sa vypracoval na jednu z najväčších hviezd celej súťaže a patrí k najpopulárnejším hokejistov na svete.

Stále mu však chýba najcennejšia trofej. Viedol skvelé tímy nabité hviezdami, ale nikdy sa im nepodarilo dostať sa tak ďaleko, ako v tomto ročníku. Ich cesta však nebola jednoduchšia, natrápili sa omnoho viac ako finálový protivník.

Dva rozprákové príbehy. Šťastný koniec však môže mať len jeden

V prvom kole narazili na Columbus, uspeli 4:2 na zápasy. V druhom na novodobého rivala – Pittsburgh Penguins. Súboje týchto dvoch celkov sa nesú v znamení súboja dvoch veľkých hviezd – Ovečkina a Crosbyho. V druhom kole vyraďovacej fázy sa stretli aj v predchádzajúcich dvoch ročníkoch. V oboch prípadoch boli úspešnejší tučnaci.

Tentokrát ale uspel Washington, postúpil po víťazstve 4:2 na dueli. V boji o postup do finále narazili na favorizovanú Tampu Bay. Veľkú bitku musel rozhodnúť až siedmy zápas, v ktorom ide o všetko. Zvládli ho lepšie hráči z hlavného mesta.

Ktorá rozprávka bude mať šťastný koniec? Tá o ruskom princovi alebo o podceňovanom novom tíme?

FOTO: nhl.com