Jednoduchý recept na škoricovníky, ktoré zvládne upiecť aj dieťa!

Sladkej dobrote neodolá nikto. Ak však nechcete, aby sa vaše deti napchávali cukrom od rána do večera, pridajte im do maškrty aj niečo zdravé. Vďaka nášmu receptu to navyše vôbec nerozoznajú a spokojné budú obe strany!

Drobné či väčšie škoricovníky alebo škoricové slimáčiky obľubuje každé dieťa. Ich príprava je veľmi jednoduchá a nemáte pri nej čo pokaziť. Navyše je to finančne nenáročná maškrtka, na ktorú potrebujete iba šesť surovín, z ktorých väčšinu už zrejme máte doma. Potrebovať budete iba kúsok hladkej múky, jedno balenie lístkového cesta, jedno balenie mletej škorice, trochu kryštálového cukru, jedno vajíčko a trochu chia semiačok.

Základ tvorí lístkové cesto. To vyberte z mrazničky aspoň päť hodín pred pečením, aby sa roztopilo a aby bolo tvarovateľné. Dosku na vaľkanie posypte hladkou múkou, rozprestrite tam lístkové cesto a vyvaľkajte ho na tenký plát. Plát následne posypte škoricou, ktorú rukami rozotrite po celej ploche cesta.

Jednoduchý recept na škoricovníky, ktoré zvládne upiecť aj dieťa!

Potom to isté urobte aj s kryštálovým cukrom. Dajte si však pozor, aby ste to s ním neprehnali! Cesto v tomto prípade nemusí byť úplne pokryté cukrom, stačí, že bude jemne poprášené. Na záver si naberte za hrsť chia semiačok a tie takisto rozsypte na cesto. Práve chia semiačka predstavujú skrytú zdravú časť, ktorú vaše deti možno ani neodhalia. 

Keď je lístkové cesto posypané všetkými surovinami, jednoducho ho zrolujte a veľkú rolku nakrájajte na menšie kúsočky. Tie potrite rozšľahaným vajcom a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáčiky potom upečte vo vyhriatej rúre, pri 180°C to potrvá približne 15 minút. 

 

Foto: Veronika Pancuráková