Sladké, ale najmä zdravé raňajkové pokušenie

Nestíhate raňajkovať? Alebo vám hneď po prebudení nechutí jesť? Vyskúšajte na rozbeh dňa zdravé smoothie, ktoré je nenáročné na prípravu aj trávenie, takže si ho určite zamilujete!

Potrebovať budete iba niekoľko surovín. Základom je mlieko, použiť môžete akýkoľvek druh (od klasického, cez mandľové alebo kokosové, až po bezlaktózový variant). Prichystajte si 200 ml, teda jeden hrnček. K tomu jeden banán, dve lyžice chia semienok a dve kocky čokolády alebo pár kvapiek vanilkovej arómy. Banány môžete podľa chuti doplniť alebo nahradiť aj iným ovocím. Dôležité ale je, aby bolo mäkké, aby ho mixér dokázal pomixovať.

Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Ovocie najkrájajte na menšie kúsky, spolu s mliekom a chia semienkami vložte do mixéra a zapnite ho. Keď je hmota takmer hladká, pridajte niečo na ochutenie - odporúčame dve kocky kvalitnej horkej čokolády alebo zopár kvapiek vanilkovej arómy, ktoré rannému nápoju dodajú tú správnu chuť. Opäť premiešajte do hladka a potom už môžete iba servírovať!

Zdravé smoothie je ideálne na štart dňa. Obsahuje množstvo vitamínov, ktoré v tomto zimnom období pomôžu imunite a zároveň je jednoduché na trávenie, takže sa počas dňa nebudete cítiť ťažko. Pravidelným raňajkovaním navyše naštartujete svoj metabolizmus, takže telo sa vám poďakuje!

 

Foto: Pexels