Dosť bolo prejedania sa. Pripravte si na Silvestra zdravé cookies

Chystáte sa oslavovať príchod nového roka? Doprajte pri tom svojmu telu niečo zdravé. Prinášame vám recept na cookies, na ktoré potrebujete iba 5 ingrediencií. Nezaťaží ani vaše peňaženky, ani žalúdky.

Ingrediencie:

1 balenie arašídového masla

1 lyžica kakaa

1 lyžica chia semienok

1 vajce

1 lyžica javorového sirupu

Postup:

Arašídové maslo pred pečením vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť pri izbovej teplote, aby zmäklo do tvarovateľnej podoby. Všetky ingrediencie potom vložíme do väčšej misky a opatrne zmiešame mixérom. Pokiaľ je hmota príliš hustá, môžeme pridať ešte niekoľko malých čajových lyžíc javorového sirupu. Ak je naopak príliš riedka, pridáme trochu arašídového masla.

Keď budeme mať vymiešanú tvarovateľnú súvislú hmotu, môžeme začať s výrobou sušienok. Veľkosť môžete prispôsobiť podľa seba, tradične však odporúčame „krúžky” s priemerom približne 6-10 centimetrov a hrúbkou asi 2 centimetre. Tie sú pri servírovaní najpraktickejšie.

Vytvarované sušienky naukladáme na papierom vystlaný plech a vložíme do predom vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Po upečení necháme sušienky vychladnúť a potom ich môžeme servírovať. Ideálne sa hodia napríklad k čaju, ale ak ich doplníme čerstvým ovocím, sú vhodné aj ako ľahké a rýchle raňajky.

 

Foto: furtherfood