Ľahučká marhuľová pochúťka, ktorá v teple dokonale zasýti

Nechutí vám v teple jesť? Nie ste sami, no niečo do žalúdka dostať aj tak musíte. Ponúkame vám preto tip na pochúťku, ktorá by mohla byť pokojne dezertom, ale v horúcich dňoch plných leňošenia zasýti aj ako ľahký obed.

Problémom letných horúčav je, že počas nich mnohí ľudia nemajú chuť na jedlo a po ľahkých raňajkách sa potom často dostanú až k večeri. Ak sa to skombinuje so zanedbaným pitným režimom, pohroma je na svete a záchranári majú plné ruky práce. Tomuto sa však dá hravo vyhnúť pravidelným jedením a pitím.

Počas teplých dní si preto doprajte menšie porcie jedál. My vám prinášame jednoduchý recept na sladkú a zároveň aj chladenú pochúťku, ktorej určite neodoláte. Jej veľkou výhodou je aj to, že štyri porcie vás budú stať iba približne jedno euro. 

Reč je o marhuľovej pene. Tú si pripravíte veľmi jednoducho v priebehu pár minút - zo štyroch bielkov vyšľaháte sneh, do ktorého pridáte jeden vanilinový cukor a trochu práškového cukru. Pokiaľ chcete, aby bola pena trochu kyslejšia, práškový cukor vynechajte. 

Následne pridajte na malé kocky nakrájané marhule. Najideálnejšie sú zrelé kúsky, ktoré sú mäkšie, šťavnaté a ľahko sa rozmixujú. Práve nakrájené ovocie totiž vložíte do vyšľahaného snehu a rozmixujete ich, aby vám vznikla jednotná pena. Penu vložte na pár hodín do mrazničky a potom podávajte vychladenú. 

 

Foto: Pixabay