Street food park: čo ochutnať a čomu by ste sa naopak mali vyhnúť

Námestie pred Starou tržnicou sa na pár dní zmenilo na street foodový raj. S burgrami, hotdogmi, waflami či plnenými trdelníkmi chodili asi všetci, preto sme ani my neodolali a pár stánkov sme tiež otestovali. Čo si myslíte, ako to dopadlo?

Tam kde je jedlo, tam sú aj Študentské noviny. Nemohli sme sa teda rozhodnúť inak, ako túto akciu poriadne preskúmať. A neboli sme veru jediný. Bola tam asi polovica národa. Najprv sme rozmýšľali, či organizátori mierne nepodcenili výber priestoru, ale napokon sme usúdili, že práve málo miesta a námestie ohraničené stánkami vyvolalo príjemnú a útulnú atmosféru. Ľudia sedeli všade, kde sa len dalo a veselo jedlo.

Street food park: čo ochutnať a čomu by ste sa naopak mali vyhnúť

S veľkým počtom ľudí vznikali aj dlhé rady. Nás to ale neodradilo a do jedného z nich sme sa postavili. Na wafle sme čakali asi pol hodinu, ale verili sme, že výsledok bude stáť za to. Objednávka znela: „Wafle s ovocím a vanilkovým krémom, prosím,“  vypýtali sme si s úsmevom. „Aj šľahačku?“ automaticky odpovedala baba v stánku. „Áno,“ dodali sme s miernym zaváhaním.

Zatiaľ čo sme čakali na wafle, vo vedľajšom stánku nám už pripravovali bezlepkový divinový buger. Veľmi nás potešilo, že aj ľudia, ktorí musia jesť len bezlepková stravu si tu tiež niečo našli. Do tretice sme sa rozhodli pre Porchettu. Ešte sme chvíľu uvažovali nad burgorom z mladej husišky, ale nakoniec jednoznačne vyhrala Porchetta.

Aký bol výsledok ochutnávky?

Najprv sme ochutnali divinový burger. Bohužiaľ, ten nás trocha sklamal. Chuť mäsa musí posúdiť každý individuálne, ale čo môžeme s čistým svedomím vytknúť bola horčica. Majonéza, horčica alebo BBQ? Toto sa nás mali určite opýtať pri príprave burgra. Ak chcete tento burger vyskúšať a patríte k ľuďom, ktorí si doň dávajú radšej nejakú omáčku, prineste si ju potom určite so sebou.

Street food park: čo ochutnať a čomu by ste sa naopak mali vyhnúť

Druhý burger, Porchetta, obstál na výbornú. Bolo to niečo nové, nápadité a hlavne veľmi chutnú. Určite odporúčame. Ako dezert sme si zvolili wafle. Po tej polhodinovej rade sme mali veľké očakávania, teda že to budú mäkké a teplé wafličky. Mäkké ale určite neboli a namiesto ovocia sme dostali pár malín.

Ak sa ešte dnes chystáte navštíviť Streed food park vol. 9, tak rozhodne vyskúšajte Porchettu. Hotdogy z NYC Corner vás tiež určite nesklamú, a keď sa rozhodnete vyskúšať niečo nové, napíšte a podeľte sa s nami o svoj názor.

 

Foto: Kristína Slovincová