Okúzlite silvestrovskú návštevu sladkými jednohubkami

Zabudnite na nudnú klasiku, rozlúčte sa s rokom 2018 niečím výnimočným. Silvestrovskú oslavu si môžete spríjemniť napríklad novinkou na vašom stole. Sladkými jednohubkami pred hosťami určite zabodujete! 

V predchádzajúcom článku sme vám ukázali, ako môžete nudnú klasiku nahradiť zdravou alternatívou. Reč však bola o slaných jednohubkách, zatiaľ čo dnes vám predstavíme ich sladkú polovičku. A aj keď ste túto pochúťku doposiaľ nasladko zrejme nepripravovali, nemáte sa čoho báť. Z výsledku budete milo prekvapení!

Exotická explózia chutí: Najlepšie na tomto recepte je, že ak si ho chcete pripraviť na Silvestra, s najväčšou pravdepodobnosťou budete mať všetky suroviny doma ešte z vianočných sviatkov. Reč je najmä o ananáse, ktorý sa v našich domácnostiach vyskytuje skôr výnimočne ako pravidelne. A práve ananás je základom našich jednohubiek - slúži ako hrubá spodná vrstva. Na ňu položte tenký plátok kiwi, ktorý jemne posypte chia semiačkami. Tie budú na kôstkach z kiwi pôsobiť nenápadne, takže si zdravú dobrotu ani nevšimnete! 

Slovenská dobrota: Pokiaľ vám exotické chute nič nehovoria, nezúfajte. Zdravú a zároveň sladkú maškrtu si môžete pripraviť aj z tradičných slovenských surovín. Ako základ nám tentokrát poslúži jablko. Odporúčame odkrojiť z neho hrubší plátok, aby ste mali do čoho zapichnúť špáradlo. Na jabĺčko umiestnite kúsoček medovníčka alebo iného suchého koláča, ktorý máte po Vianociach v špajze. Pokiaľ chcete pripraviť bezlepkovú alternatívu alebo nechcete riskovať príjem ďalších kalórií, medovníček nahraďte sušenou slivkou. Celú maškrtu na konci posypte mletými vlašskými orechmi. 

 

Foto: Veronika Pancuráková