Najjednoduchší zdravý puding s chia semienkami

Víkendové večery sú ako stvorené na leňošenie, ktoré si môžete spríjemniť chutným zdravým jedlom. Prinášame vám recept na puding, na ktorý vám postačia iba štyri ingrediencie a príprava zaberie iba päť minút!

Pokiaľ ste sa rozhodli zhodiť zopár kíl, táto pochúťka vám určite padne vhod. Je chutná, sladučká a zdravá! Dopriať si ju môžete ako večernú maškrtu, ale aj ako skvelý štart dňa. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.

Na jednu porciu budete potrebovať hrnček mlieka, dve polievkové lyžice chia semienok, jednu polievkovú lyžicu medu a nadrobno nakrájané ovocie podľa vlastného výberu. Mlieko si môžete takisto zvoliť podľa svojej chuti – mandľové, kokosové, úplne klasické alebo akékoľvek iné.

Príprava je veľmi jednoduchá a zvládnu ju aj kuchári začiatočníci. Všetky ingrediencie postupne vložíte do zaváraninového pohára. Pokiaľ chcete puding sladký, pridajte aj med. Ak nie, môžete ho vynechať. Ovocným variáciám sa medze nekladú, použiť môžete jahody, čučoriedky, pomaranče či akékoľvek iné ovocie. 

Ak už máte všetky ingrediencie v zaváraninovom pohári, zavrite ho a poriadne všetko premiešajte. Premiešanú hmotu prelejte do nádoby, z ktorej budete puding finálne servírovať a vložte ju do chladničky aspoň na dve hodiny, aby hmota stuhla a nabrala správnu konzistenciu. 

A to je všetko! Po stuhnutí si už môžete na zdravej maškrte pochutiť, takže prípravy sa naozaj netreba obávať!

 

Foto: Pixabay