Šampiňóny trochu netradične. S týmto zdravým receptom na grilovačke zažiarite

Posledné dni leta sa v mnohých domácnostiach nesú v znamení výletov spojených s opekaním alebo grilovaním. Ak by ste chceli tradičné záhradné menu trochu ozvláštniť, máme pre vás skvelý tip. Je zdravý, lacný a jednoduchý!

Šampiňóny sa totiž nemusia iba nakrájať na plátky a hodiť na grilovací rošt. Presvedčí vás o tom jednoduchý recept, ktorý navyše rozvonia celé okolie prenikavými tónmi cesnaku a masla. Dokonalá kombinácia!

Pre štyri osoby budete pritom potrebovať približne 10 šampiňónov, jednu kocku masla, za hrsť petržlenovej vňate a 5 kúskov cesnaku. Pokiaľ by ste chceli zmes ešte vylepšiť, nachystajte si aj 10 dekagramov nastrúhaného tvrdého syra. Všetky ingrediencie nechajte hodinu pred začiatkom prípravy mimo chladničky, aby boli dobre tvarovateľné. 

Príprava je veľmi jednoduchá. Šampiňóny zbavte stopky a dobre ich poumývajte. Nečistoty, ktoré nezídu pod prúdom vody, odstráňte manuálne. Šampiňóny nechajte potom odkvapkať na kuchynskej utierke a medzitým si pripravte náplň. Mäkké maslo jednoducho v miske zmiešajte s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou, pridajte pretlačený cesnak a podľa chuti dokoreňte a dosoľte. Zmes môžete vylepšiť aj spomínaným nastrúhaným tvrdým syrom, ktorý sa potom roztečie.

Touto zmesou naplňte vysušené šampiňóny až po okraj. Milovníci syra môžu ešte vrch posypať nastrúhaným syrom podľa chuti, ten sa roztečie a vytvorí jemnú chrústu. Šampiňóny následne poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečte približne 15 minút pri 180 stupňoch.

Foto: julieseatsandtreats.com