Moja rodina je tam, kde je moje srdce...

Ako sa hovorí, rodinu si nevyberiete. Narodili sme sa tam, kde nám bolo určené. Vyrástli sme v prostredí bez toho, aby sme mohli čokoľvek ovplyvniť, ale ďalšie kroky pre správne smerovanie našej osobnosti sú už na nás. Často vymeníme svoju biologickú rodinu za náhradnú, nazývajú sa priatelia. Je to čas, keď nás srdce ťahá niekam, kde sa cítime dobre. Nie sú to žiadne nútené zväzky spojené s DNA a vďakou, ale čistou náklonnosťou .

Nie každý mal to šťastie a narodil sa milujúcim rodičom. Väčšinou to dieťa poznačí a ťahá sa to s ním. Spôsobov, ako rodičia ničia deťom ich život, je mnoho, ale zárodok je vždy ten istý, ľudská hlúposť. Alkoholizmus, gambling, týranie, nevera...sem to až môže presiahnuť a život iných je v troskách. Nie všetko je ale o rodine. Samozrejme, je to dôležitá časť života, ale tá dôležitejšia ešte len príde. Keď sa postavíte na vlastné nohy a môžete svetu ukázať, čo  je vo  vás. Nepozeráte sa na minulosť, ale žijete prítomnosťou a budúcnosťou. Vtedy sa nemusíte báť odhodiť minulosť, ak mala na vás zlý vplyv, a nasávať energiu z nepoznačenej prítomnosti. Tieto pravidlá si už určujete vy. Kde prežijete život, z veľkej miery, ako ho prežijete a hlavne, s kým ho prežijete.

Nie vždy môže niekto povedať, že je tu sám. Určite máte priateľov, nie takých naoko, ale tých pravých, ktorí vám pomôžu, keď to potrebujete a nie je to len fráza, ale pravda. To je dôležité. Nespája ich s nami povinnosť, ale záujem.  Pre nich žijeme. Nenávidím, keď je niekto taký sebecký a povie: „Som tu sám,“ a ešte sa pri tom nekonečne ľutuje. Keby tu bol sám, nemá ani tú vetu komu povedať. Nebuďme preto sebeckí. Ak nám to nevyšlo s rodinou, žime pre priateľov.

 

Foto: Pexels