MS v hokeji: Slovenské trápenie skončilo. Alebo nie?

Dnes sme boli svedkami najhoršieho umiestnenia Slovenska na hokejových majstrovstvách sveta v samostatnej histórii. A to nám ku konečnému a zároveň najhoršiemu možnému 14. miestu pomohli Dáni, všetci svätý a taliansky obranca. Nie len, že to čo sme predvádzali na ľade, sa nedá nazvať inak ako katastrofou, na celý náš hokej sa posledných pár rokov iné pomenovanie nenájde.

V Kolíne by sa naši reprezentanti korčuliarsky nevyrovnali snáď ani juniorom, celá hra pripomínala jeden veľký defenzívny chaos. V každom zápase sme hrali v podstate tú istú obrannú stratégiu a ak sme sa aj dostali do šancí, nemal ich kto gólovo zakončiť. My, fanúšikovia, ktorí sme napäto sledovali posledné sekundy ešte aj v zápase so Švédmi, sme museli prekonať bolesti očí, žalúdočných nevoľností, keď sa výkon našich reprezentantov rovnal opici na druhý deň, no najmä trpkú chuť prehier, sklamania či hanby.

Teraz sa nám núka otázka, na koho sa vlastne hnevať? Na tých, ktorí neprišli reprezentovať, na tých ktorí prišli, na trénera, vedenie, extraligu, Slovan? Ja myslím, že každý má kus viny na tom, kde sa momentálne slovenský hokej nachádza. Tí čo mohli a neprišli, sa musia vysporiadať so svojim vlastným svedomím a chalani, ktorí na MS vycestovali a po prehratom zápase na čele s trénerom neprišli ani na tréning, tiež. Náš tím, aj napriek tomu že od nich nikto nečakal medailu, nenaplnil ani len základné očakávania akými bola napríklad jasná výhra nad Talianskom, Dánskom či Lotyšskom.

Najväčším problémom slovenského hokeja je určite práca s mládežou. Kde sú hráči z našej dvadsiatky? Ako je možné, že teraz zahrala osemnástka skvelý turnaj a o pár rokov, budeme počuť možno o troch hráčoch. Prečo sú základným pilierom v tomto krásnom športe peniaze a nie talent? To sú otázky, na ktoré sa treba pýtať. Dúfajme, že nebude treba padnúť do B kategórie na to, aby sa v slovenskom hokeji začali diať zmeny. Zlatí chlapci sa už nevrátia, no nič nám nebráni vychovať ďalších.

Turnaj však pokračuje aj bez nás, sympatickým výkonom sa so šampionátom rozlúčili Francúzi, ktorí bol asi najväčším príjemným prekvapením, Rusi a Kanaďania ďalej mlátia všetkých hlava nehlava, Fíni zas výrazne zakopávajú a aj Švédsky NHL team, má nejaké tie nedostatky v obrane. Dnes bude jasné, kto z dvojice Nemecko – Lotyšsko získa poslednú miestenku do štvrťfinále, USA sa skúsia pobiť o prvé miesto v tabuľke a zistíme tiež, z ktorej pozície pôjdu do vyraďovacej časti, naši český susedia.

Nájdite si teda svojho favorita a užite si ešte majstrovský týždeň.

 

Foto: Facebook