Myšlienka vzájomnosti uprostred každodennosti

Uplynulý týždeň som sa zhodou náhod ocitla v priestoroch McDonaldu miestnej Eurovei. V čase obeda to tam praská vo švíkoch a inak tomu nebolo ani vtedy. Jedna skutočnosť však prekvapila aj mňa samotnú. Našťastie, v tom pozitívnom zmysle.

Za pultom predajne sa v zástere usmieval Ľubomír Višňovský. Neľakajte sa, nezablúdil. Srdečne vítal zákazníkov a zároveň ich podnecoval k tomu, aby si za symbolické dve eurá kúpili formičku na pečenie podľa vlastného výberu. Spolu s receptom pre prípravu vianočného pečiva na zadnej strane obalu. Je nutné povedať, že to bol perfektný marketingový ťah. Úprimne, kto odmietne ikonu (nielen) slovenského hokeja? Minimálne ja nie. Účel to teda splnilo. S kamarátkou sme si formičky zaobstarali a poprosili o spoločnú fotku. Neprotestoval.

V krátkosti nám vysvetlil, že zisk z predaja tohto výrobku pomôže zlepšiť podmienky v nemocniciach malým pacientom a ich rodičom. Úroveň nemocničných izieb, blízkosť rodiny, no najmä prístrojové vybavenie kliník zásadne vplývajú na priebeh a dobu liečby. Realita všedných dní môže nadobudnúť krajší nádych. A to aj vďaka vám! Vianočný čas sa pomaly ale isto blíži. Naskytá sa ďalší dôvod, prečo nebyť ľahostajný. Obzvlášť nie k bezbranným. Mnoho z nich má kvôli nepriaznivému zdravotnému stavu svoju štartovaciu pozíciu do života značne sťaženú. Nech je to akokoľvek ošúchaná fráza, podajme im pomocnú ruku. Na Slovensku pôsobi viacero organizácií, ktoré vykonávajú verejné zbierky. Ak sa rozhodnete podporiť práve nadáciu známej siete reštaurácii, môžete tak urobiť nezávisle od kúpy pomôcky na pečenie. Ako? Zaslaním dobrovoľného príspevku na konto Ronald McDonald House Charities. Pár eur a trocha času. Dve premenné pre svetlo do tmy. Stovky vysmiatych tvári. Investícia do detí je nepochybne tou najzmysluplnejšou investíciou do budúcna. Deti sú naša budúcnosť. Pre viac informácii navštívte stránku www.rmhc.sk.

 

Foto: Mária Kromková