Na Facebooku možno budeme môcť vymazať odoslané správy

Najväčšia sociálna sieť na svete pravdepodobne pracuje na možnosti vymazania už odoslanej správy. Nasvedčuje tomu viacero skutočností. 

To, o čo žiadali tisícky používateľov, by sa mohlo stať realitou. V prvej polovici októbra 2018 zverejnila užívateľka Jane Manchunová Wongová na Twitteri snímku obrazovky z aplikácie Messenger, kde jej pribudlo tlačidlo „vymazať správu". Kalifornský online magazín TechCrunch následne kontaktoval zástupcov Facebooku, ktorí sa vyjadrili, že „už v minulosti potvrdili, že majú v úmysle takúto fukciu priniesť a stále to plánujú."

Na Facebooku možno budeme môcť vymazať odoslané správy

Zaujímavosťou je, že už v marci tohto roku sa objavili prípady ľudí, ktorí sa sťažovali, že spomedzi ich správ zmizli konverzácie so zakladateľom Facebooku Markom Zuckerbergom a ďalšími členmi vedenia. Aj na tento prípad upozornil americký portál TechCrunch. Isté teda je, že Facebook už túto funkciu v minulosti využil, avšak to, či a ak áno kedy ju sprístupní aj ostatným používateľom, je zatiaľ neznáme. 

Používateľka Jane Manchunová Wongová, ktorá na nové tlačidlo vo svojej aplikácií upozornila, pritom pre technologické portály predstavuje spoľahlivý tip. V minulosti už v predstihu upozornila na novinky v podobe informačného panelu používateľskej aktivity, instagramových videohovorov, hudobných nálepiek a ďalších funkcií pred ich oficiálnym spustením. 

 

Foto: Veronika Pancuráková, Twitter/Jane Manchun Wong (@wongmjane)