Naozaj sú novinári „špinavé antislovenské prostitútky“?

Nie je to tak dávno, keď nie len slovenskými, ale aj zahraničnými médiami preleteli slová nášho pána premiéra Róberta Fica. Určite ste si aj vy všimli, že podľa neho sú novinári "špinavé antislovenské prostitútky".

Slovensko si opäť raz urobilo vo svete vďaka politikom reklamu. A nie, nemyslím to v dobrom slova zmysle. 
Pán Fico je, okrem iného, známy tým, že rád ignoruje novinárov. Zväčša tých z Denníka N. Rád sa tvári, že žiadna otázka nepadla, alebo povie, že im proste neodpovie. Nie je to prvýkrát, čo sa na ich adresu vyjadril hanlivo až vulgárne, no taktiež to nie je ani prvý politik, ktorý to spravil. Prečo majú politici teda takú averziu voči našim novinárom?

Slovensko je síce malebná krajina s mnohými pohoriami, riekami a jaskyňami. Ale taktiež sa tu ľudia nemajú vždy práve najlepšie. A to aj napriek tomu, že platíme nepriame dane z každej veci, za ktorú zaplatíme a nezabúdame ich odvádzať ani z príjmu, či nehnuteľností. No aj tak je v našom krásnom malom štáte chudoba, nezamestnanosť alebo rozbité cesty. A tak sa tí odvážnejší z novinárov pýtajú, kde všetky peniaze sú, alebo ako páni ministri vysvetlia ten škandál, čo nedávno vytvorili. To im ,samozrejme, nie je pochuti. Bodaj by aj bolo, keď ich sleduje celé Slovensko a im stačí jediný chybný krok. Radšej sa držia slávneho pravidla, že mlčať je zlato. 

Avšak stále sú tu takí, čo sa nevzdávajú a do svojej truhličky s otázkami načierajú stále hlbšie. Niet divu. Predsa niekto musí zistiť pravdu, čo však znamená, že svoj názor môžu vyjadriť aj tí, čo stoja na druhej strane. V tomto prípade politici. Nikto nechce porušovať ten svätý kódex, ktorým sa novinárska spoločnosť riadi. 

Myslím, že pánovi premiérovi došli výhovorky, a preto prešiel do ofenzívy. Ale ak sú novinári naozaj špinavé antislovenské prostitútky, myslím, že som nikdy nechcela byť prostitútkou viac ako teraz. 

 

Foto: Facebook